Foto: Johnny sørensen / www.DK-EVENT.dk

Brandulykke på Demenscenter Skovgården

Mandag aften blev en 82-årig mand alvorlig forbrændt på sin stue, hvor der var gået ild i et tæppe muligvis i forbindelse med rygning. Manden blev kørt til behandling på Aalborg Sygehus, hvor han tirsdag formiddag afgik ved døden. De pårørende er orienteret.

Omkring kl. 21 lød brandalarmen på Demenscenter Skovgården. Via røgmeldere på stuerne gik alarmen direkte til personalets telefoner. Der var gået ild i et tæppe, som en beboer havde over sine ben. Personalet kom hurtigt til undsætning, alarmerede brandvæsenet og forsøgte at slukke branden.

Se også: VIDEO: Togulykke i Hobro var en øvelse

– Vores personale er dybt berørt af hændelsen, men har håndteret ulykken hurtigt og professionelt. Seks af vores otte medarbejdere, der var på vagt, reagerede omgående og forsøgte at slukke branden både med ildtæppe og vand, inden brandvæsenet nåede frem, siger sundhed- og ældrechef Tue von Påhlman.

– Det er en frygtelig ulykke, som påvirker alle på Skovgården – både beboerne og personalet.  Når sådan en ulykke sker, giver det anledning til, at vi gennemgår vores procedurer, for at gøre vores allerbedste for at sådan en brandulykke ikke sker igen, siger sundhed- og ældrechefen.

Læs også: Alexander udlover dusør via Facebook Hobro: Søger hvid kassevogn efter påkørsel

– Vi satte med det samme kommunens kriseberedskab i værk, så der bliver taget hånd om vores personale, som er rystede over situationen. Det gælder dem der var på vagt mandag aften, hvor tre har været til observation på sygehuset, men nu er kommet hjem. Det gælder samtidig vores øvrige personale, som naturligvis også er påvirkede af den tragiske hændelse.

På trods af hændelsen er sundhed- og ældrechef Tue von Påhlman tilfreds med, at både politi og brandvæsen har rost personalets hurtige og resolutte indsats. Skriver Mariagerfjord Kommune  i en pressemeddelelse

Arkiv/pressefoto: Johnny Sørensen

Leave a Reply