You are here
Home > Nyheder >

Det begynder at blive koldt om fødderne.

Sommetider er man så heldig, at en forestilling der både er meget anmelderrost og nærmest udsolgt på turné i det ganske land, alligevel kan komme til Hobro.

Det er tilfældet med forestillingen DET BEGYNDER AT BLIVE KOLDT OM FØDDERNE som gæstespiller på Himmerlands Teater d. 6. oktober kl. 19.30

Hans Rønne, der igennem mange år har lavet den ene prisbelønnede forestilling efter den anden, sætter her fokus på det ingen af os bryder os om at tale om, nemlig at der er mindre tilbage af livet end der har været.
Finurligt og med stor humor sættes historien på scenen og vi møder manden der gør sig overvejelser om hvad der mon er i vente og hvordan den sidste tid skal forløbe.

Lyder det tungt? Det er det bestemt ikke, siger teaterleder Susanne Sangill, da jeg havde forestillingen til premiere på Svalegangen gik jeg smilende, varm om hjertet og opløftet derfra.

Det er en meget munter, tænksom og humoristisk forestilling.
Det er ikke en sygehistorie, det er derimod et forsøg på – uden berøringsangst og med god plads til humor – at sætte ord på det uigenkaldelige, men temmelig tabuiserede livsvilkår, at vi skal dø en dag.

Vi skal møde en mand, der gennem hele sit liv har været tilsmilet af forsynet. Ud over et par aldersbetingede småskavanker, føler han sig stadig rimelig rask og rørig, hvorfor han ikke tidligere har skænket livets afslutning mange tanker.

Men inden ror det sidste år er tre af hans jævnaldrende nære venner døde. Den ene efter langvarig sygdom, den anden fladt pludselig om og den tredje skød sig af uransagelige årsager en kugle for panden.

Ganske vist har han ikke en formodet udløbsdato at bekymre sig om, som det var tilfældet med hans dødssyge ven; men det er gået op for ham, at han befinder sig i sit livs efterår…

Og det begynder at blive koldt om fødderne, og han ligger ofte vågen om natten.

På scenen møder vi Hans Rønne som Manden. Lars Knutzon har instrueret og Gitte Baastrup, som efterhånden er et kendt ansigt på Himmerlands Teater, har lavet den meget minimalistiske scenografi.

Billetter via hjemmesiden www.himmerlandsteater.dk og man kan trygt komme i teatret, vi har både mundbind, sprit og alt til faget hørende.

HobroPortalen
Tekst på vej

Skriv et svar

Top