Foto: Johnny sørensen

Thomas Thomasberg stopper i Hobro IK

Hobro IK skal have ny cheftræner, da Thomas Thomasberg har opsagt sin stilling for at tage tilbage til Randers FC, hvorfra han blev hentet til Hobro IK for halvandet år siden.

Cheftræner Thomas Thomasberg har opsagt sin stilling i Hobro IK for i stedet at tiltræde som cheftræner i Randers FC, hvor han var assistenttræner, inden han tiltrådte som cheftræner i Hobro IK i januar 2017.

Under Thomas Thomasbergs ledelse endte Hobro IK på førstepladsen i NordicBet Ligaen i sidste sæson, og i denne sæson har han ført holdet frem til en niendeplads i Alka Superligaen. De sportslige resultater har været tilfredsstillende med Thomas Thomasberg ved roret, og derfor er det kun naturligt, at der kommer tilbud fra andre klubber.

– Thomas har leveret et godt stykke arbejde som cheftræner i Hobro IK, og derfor er det naturligt, at der kommer tilbud fra andre klubber. Det er selvfølgelig ærgerligt for os, men sådan er gamet, og vi har fuld respekt for Thomas’ beslutning. Det er hverken første eller sidste gang, at vi sender en træner med sportslig succes videre til en anden klub, siger sportschef Jens Hammer Sørensen.

Hobro IK indleder nu arbejdet med at finde en ny cheftræner, som skal stå i spidsen for Superliga-holdet. Indtil en sådan er på plads, vil Thomas Thomasberg fortsat være cheftræner senest frem til den 1. oktober, hvor opsigelsen træder i kraft.

– Vi har netop indledt arbejdet med at finde en ny cheftræner, og den proces vil vi gerne have så meget tid og ro til at udføre som muligt. Derfor har vi besluttet at lade Thomas fortsætte som cheftræner senest frem til den 1. oktober, hvor opsigelsen træder i kraft, eller indtil en ny cheftræner er klar til at overtage tøjlerne. Thomas har altid været involveret i de sportslige strategiske beslutninger i klubben, men den del af jobbet fratager vi ham nu, forklarer Jens Hammer Sørensen og tilføjer.

– Thomas er yderst professionel, og derfor er vi slet ikke i tvivl om, at han vil være lige så dedikeret som cheftræner i Hobro IK i de kommende måneder, som han har været gennem hele sin tid i klubben.

Thomas Thomasberg har været glad for sin tid i Hobro IK, men tilbuddet fra Randers FC var for interessant til at afslå.

– Der skal ikke herske tvivl om, at jeg har været, og stadig er, ekstremt glad for at være i Hobro IK både som træner og som menneske, men jeg har modtaget et interessant tilbud fra en anden klub med et stort potentiale, og det tilbud har jeg valgt at takke ja til, fortæller Thomas Thomasberg om sin beslutning.

Tekst: Daniel Lindemann Jakobsen – Foto: Johnny sørensen

Leave a Reply