Teaterforestilling fortæller om Grundloven i Børnehøjde

Kultur- og Fritidsudvalget i Mariagerfjord Kommune besluttede i foråret, at sætte fokus på fejringen af 100-året for Grundlovsændringen i 1915, der bl.a gav kvinderne stemmeret. 

Denne beslutning er nu omsat til praksis i form af en teaterforestilling “Lige Lovlig”, der tager fat i dette emne, og som er udviklet af et Københavnsk eater i samarbejde med Brønderlev og Frederiksberg Kommuner.

“Vi har valgt at købe denne forestilling og tilbyde den gratis til alle kommunens skoleelever i 3. klasse, samt til interesserede fri- og privatskoler”, oplyser Souschef Jens Lykke, Kultur og fritid. Kommunen har købt i alt 10 forestillinger, der afvikles i ugen efter Grundlovsdag, og vises mandag i Arden Kulturhus, tirsdag og onsdag i Hadsund Kulturcenter samt torsdag og fredag på Hobro Bibliotek.

Forestillingen handler om at træffe valg, og derfor bliver alle tilskuere udstyret med stemmekort i rød og grøn. Undervejs i forestillingen bliver de grundlovssikrede rettigheder og Grundlovens tilblivelse gennemgået i et letforståeligt sprog, men pludselig bliver skuespillerne uenige om noget, og så skal børnene stemme om, hvem der har ret. På den måde sætte forestillingen det enkelte barn i centrum og giver mulighed for refleksion om begrebet medborgerskab og barnets egen rolle heri.

“Grundloven kan være et svært emne at omsætte til børnehøjde, men her er det virkelig lykkedes”, fortsætter Jens Lykke. I tilknytning til projektet er der udarbejdet undervisningsmateriale, som lærerne kan arbejde videre med hjemme på skolen.

Forestillingen er støttet af Folketingets Grundlovspulje.

 

Leave a Reply