You are here
Home > Alarm 112 >

PAS PÅ SALG AF ULOVLIGT FYRVÆRKERI

I sidste uge beslaglagde politiet en stor mængde ulovligt fyrværkeri ved en ransagning på en bopæl nær Vejen. Manden på adressen blev anholdt og sigtet for erhvervelse og besiddelse af bl.a. 69 krysantemumbomber, 10 romerlys, fire bomberaketter og tre 30-skudsbatterier.

Vi ved, at der foregår salg af ulovligt fyrværkeri. Og det handles ikke kun i baggårde, fra containere og kælderlokaler. Handlen er i høj grad flyttet ud på hjemmesider og i Facebook-grupper. Derfor har vi intensiveret overvågningen af sociale medier, men opfordrer også forældre til at holde øje med, hvad deres børn køber af nytårskrudt.

Kanonslag, krysantemumbomber og andet ulovligt krudt er farligt at fyre af, fordi det ikke er fremstillet til privat brug. Man kender ikke effekten af det, og hvordan det skal anvendes. Sidste nytår kom 22 personer til skade med ulovligt fyrværkeri. Fem af skaderne var så alvorlige, at de krævede behandling på en specialiseret sygehusafdeling.

Du kan kende lovligt fyrværkeri ved at se efter dets CE-mærke eller SIK-nummer, og så skal der være en brugsanvisning. Køb det et autoriseret sted. Al besiddelse og handel med ulovligt fyrværkeri er strafbart. Hvis du støder på ulovligt krudt, skal du altid kontakte politiet.

Læs mere påwww.ulovligtkrudt.dk.

Foto: Johnny Sørensen / www.DK-EVENT.dk

HobroPortalen
Tekst på vej

Skriv et svar

Top