Foto: Henrik Hvid Laursen

Onsild borgere i kamp for bevarelse af “Hitlerbroen

Næsten 30 var mødt op for at høre om planerne for bl.a. Hitlerbroen.

Elektrificering af jernbanen mellem Århus og Lindholm er vedtaget og dette medfører at ledingerne ikke kan være under broen. Derfor skal den rives ned engang i 2019. Mødet var blot en orientering om planerne. Vi kan først klage på et møde ved besigtigelsen i uge (ca.) 39-41 i 2018. Dog var der mange der fortalte om hvor meget broen bliver brugt dagligt at motionister, skolerne m.v..Fase 2, det med højhastighedstog, er IKKE vedtaget endnu. Det er her hvor broen i stationsbyen kan komme “i spil”. Tak til alle fremmødte. Vi får fremsendt et længere referat af mødet som vil blive lagt ud her senere.

De grønne markeringer er der hvor de pågældende lodsejere indkaldes til møde, fordi banen bl.a. skal have noget arbejdsplads, når nedrivningen foregår. Skal der laves en gangstibro vil det koste 7 mio. kr. Dette er dog bevilligt to andre steder, nemlig i Aalborg kommune, hvor broen “runesvinget” og “hjortevej” – der har samme forhold som hitlerbroen med ensporet grusvej og samme trafik – står til nedrivning, men de får dog en gangbro begge steder. Her er kommunen dog med til at finansere det.

Broen passeres af rigtig mange hver dag, bl.a. bruger Idrætsefterskolens elever den til deres daglige gåture og løb, og der er mange motionister der bruger den enten til gå eller løb. Der for er vi meget trætte af den står til nedrivning.

Tekst & foto: Henrik Hvid Laursen

Leave a Reply