You are here
Home > Nyheder >

Mariagerfjord Kommune hæver støtten til bredbåndsprojekter

Udvalget for Kultur og Fritid i Mariagerfjord Kommune har opprioriteret det kommunale tilskud til bredbåndspuljeprojekter i 2018.

Regeringen har i år afsat 100 millioner kr. til at understøtte udrulning af bredbånd i landområderne.

Beløbet er hævet fra oprindeligt 60 millioner kr. og dertil har man vurderet kriterierne, således at landkommunerne i højere grad kan få gavn af midlerne.

Kommunekassen har lov til at hjælpe til med finansieringen til de projekter, der kommer igennem Energistyrelsens nåleøje. I 2016 fik to projekter støtte, mens der i 2017 ikke var ansøgere i Mariagerfjord.

“Kommunen forventer, at der i år vil komme 3-4 initiativer fra internetudfordrede områder, og derfor ønsker politikerne, at sende et klart signal om, at man bakker initiativerne op” oplyser landdistriktskoordinator Jens Lykke, der er bindeled mellem kommune og projektmagere i lokalområderne. Det afgørende er, at husstanden har en nuværende internethastighed under 10 mb, og at man kan samle en kreds af husstande i et forholdsvist geografisk overskueligt område.

“Vi kan fra kommunens side støtte projekter med op til 100.000 kr. i alt, og 2000 kr. pr. husstand. Derudover skal borgerne selv finde midler på i gennemsnit 4000 kr. pr. husstand for at projektet kan blive en realitet” fortsætter han.

Senest 3. oktober skal et projekt annoncere på Energistyrelsens hjemmeside, at de ønsker et tilbud fra en internetudbyder. Herefter vil projektet blive bedømt efter et pointsystem hos Energistyrelsen.

“Bliver projektet godkendt, står kommunen klar med medfinansiering” slutter Jens Lykke.

Foreløbigt har Mariagerfjord Kommune afsat 200.000 kr., men såfremt der bliver et merbehov vil man kigge på det. Kommunen har flere landsbyer, der er udfordret på net hastighed, men det er primært husstande i “det åbne land”, hvor løsningerne er dyre at etablere. Kommunen er desuden klar til at hjælpe borgerforeninger m.v., der kan samle kræfterne lokalt om en evt. trådløs bredbåndsløsning, såfremt dette er mere relevant.

Der sker løbende udrulning af bredbånd i kommunen på almindelige kommercielle vilkår. Pt. arbejdes der bl.a. i Øster Hurup, hvor massevis af sommerhuse digitaliseres. Vurderingen fra eksperter på boligsalg understreger løbende, at en god bredbåndsforbindelse har afgørende betydning i forbindelse med salg af boliger.

Foto: Energistyrelsen

HobroPortalen
Tekst på vej

Skriv et svar

Top