You are here
Home > Nyheder >

Marginaler var imod Hobro IK i Brøndby

Hobro IK slutter på 7. pladsen efter nederlag på 2-1 til Brøndby IF i et underholdende opgør.

Det var et Hobro-mandskab, der kunne slutte fra 5. til 9. pladsen afhængigt af, hvordan det gik i dagens kamp mod Brøndby IF samt rundens andre opgør.

På grund af sygdom i truppen og for at dæmme op for hjemmeholdets centrale styrke havde træner Thomas Thomasberg ændret den vanlige formation til at spille med tre centrale forsvarer.

Allerede få minutter inde i kampen var hjemmeholdet fra Brøndby tæt på at bringe sig foran. Først brændte Pukki en stor chance alene med Jesper Rask, og på returbolden diskede Rask igen op med en forrygende redning på Kamil Wilczeks opfølgning.

Hobro IK kom herefter fint med i opgøret. Først trak Pål Kirkevold ind til sit venstreben og testede Frederik Rønnow i Brøndby-målet.

Og nogle minutter senere kom han for enden af et langt indkast, som Jonas Brix- Damborg snittede videre. Igen var Brøndby-målmanden dog hurtig på stregen og kunne gribe forsøget.

Efter 20 minutter kombinerede gæsterne fornemt i venstresiden. Edgar Babayan fandt Björn Kopplin i dybden, men desværre blev tyskerens sidste træk en smule for langt, hvilket gav Benedikt Röcker muligheden for at nå på tværs og afværge til hjørnespark.

Hjemmeholdet begyndte i halvlegens sidste halvdel igen at røre på sig for alvor. Johan Larsson var i to situationer tæt på, Kamil Wilczek afsluttede i sidenettet og Hany Mukhtar forsøgte sig et par gange fra distancen, men Jesper Rask og manglende kvalitet i afslutningerne betød, at pausestillingen var 0-0.

2. halvleg startede også ganske underholdende, og det var tydeligt, at gæsterne drillede hjemmeholdet.

Efter 52 minutter kom den norske topscorer, Pål Kirkevold, til en kæmpe chance, da han fravristede Lasse Vigen Christensen bolden på hjemmeholdets banehalvdel. Desværre var nordmanden ikke så kølig foran mål, og hans afslutning strøg langt over målet.

Herefter var det som om, at begge hold slap alle hæmninger. Kort efter Påls afbrænder stod Simon Tibbling for en lige så stor i den anden ende, da han slap igennem Hobro-defensiven, men svenskeren sendte sit forsøg over mål.

Marginalerne var imod gæsterne
En veloplagt Pål Kirkevold var en stor mundfuld for Brøndby-forsvaret, og midt i 2. halvleg kom han fri i venstresiden. Nordmanden lavede en fræk tunnel på Hjortur Hermansson, og da Pål rundede islændingen blev han hægtet.

Dommerens fløjte forblev tavs, og selvom det lignede et straffespark til Hobro IK, vinkede Jørgen Daugbjerg Burchardt spillet videre til stor ærgrelse for den norske skarpretter.

Vi skulle helt hen i 74. minut, før målscoringen blev åbnet. Hjemmeholdets Hany Mukhtar kom først på et indlæg fra højre side, og med et præcist hovedstød kunne han heade hjemmeholdet i front med 1-0.

Blot fire minutter efter svarede gæsterne dog tilbage. Pål Kirkevold lavede gode ting på venstrekanten. Indlægget endte hos Edgar Babayan uden for Brøndby-feltet, og den vanlige kantspiller, der i dag startede helt fremme, afsluttede resolut med en strakt vrist og kunne se bolden svæve ind i hjørnet.

Håbet for at få en sejr med fra Vestegnen blev dog slukket kort for slutfløjt. Jan Kliment straffede det offensivt satsende Hobro-mandskab på en kontra og smaskede bolden op i nettaget uden chance for Jesper Rask, som ellers stod en fin kamp i Hobro-målet.

Kampen endte derfor uden point for Hobro IK, der grundet andre resultater forblev på grundspillets 7. plads.