You are here
Home > Lokal info >

Flere kommuner prioriterer børns trafiksikkerhed

Stadig flere kommuner og skoler gør en stor indsats, så børn og unge kan færdes sikkert i trafikken på blandt andet skolevejene. Det viser den årlige ”Kommunernes Skoletrafiktest”, som Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden gennemfører.

Hvert år kommer cirka 3000 børn i alderen 7 – 14 år på skadestuen, efter at de er kommet til skade enten som fodgænger eller cyklist. Når børnene efter 9. eller 10. klasse forlader skolen, stiger antallet af ulykker, som de er involveret i ude på vejene. For når børnene bevæger sig mere rundt i trafikken, så er de også mere udsatte.

Se også: Mariagerfjords borgmester fylder 60år

Derfor er det vigtigt, at både kommuner, skoler og forældre arbejder tæt sammen om at klæde børnene på, så de bliver bedre til at passe på sig selv i trafikken.

Nu viser den årlige ”Kommunernes Skoletrafiktest”, som Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden gennemfører, at stadig flere kommuner prioriterer arbejdet med at gøre børnene mere trafiksikre.
Mariagerfjord Kommune har i årets test fået 69 point.

Se også: Video: Mors Dag Sangen // “Du’ For Vild Mutti” hitter på facebook…

”Jeg er meget glad for det flotte resultat. Mariagerfjord Kommune er rykket 10 point op i forhold til sidste år. Det skyldes uden tvivl, at vi har stort fokus på trafiksikkerhed gennem kampagner og vejtekniske tiltag. Men også et godt samarbejde med skolerne og forældrene har spillet ind på det flotte resultatet, udtaler Udvalgsformand, Jørgen Hammer Sørensen”

Stor fremgang
Hele 96 ud af landets 98 kommuner har deltaget i Rådet for Sikker Trafik og TrygFondens ”Kommunernes Skoletrafiktest 2016”.

Siden testen blev indført i 2010 kan man se en markant fremgang over hele landet, hvor kommune efter kommune har fået en grøn farve på det trafiksikre Danmarks-kort, hvilket betyder, at de gør en markant indsats for at sikre børnene i trafikken.

Se også: 112: Sænk farten – en lille smule

– Hver ulykke med et barn eller en teenager i trafikken er en for meget. Derfor er det vigtigt, at kommuner, skoler, politi og forældre arbejder sammen om at gøre børnene til sikre trafikanter. Vores årlige undersøgelse viser, at det går klart fremad i mange kommuner med det arbejde, hvilket er meget glædeligt, siger Janne Gundersen, seniorkonsulent i Rådet for Sikker Trafik.

Se resultatet for alle landets kommuner på Rådet for Sikker Trafiks hjemmeside: www.sikkertrafik.dk/skoletrafiktest

Vigtigt at klæde børnene på
Med undersøgelsen kan man se, hvor gode kommuner og skoler er til at prioritere færdselsundervisningen. Samtidig viser undersøgelsen også, hvor gode kommunernes forvaltninger, skoler og politiet er til at samarbejde og dermed skabe mere sikker trafik på skolevejene.

Kommunerne måles også på, om der afholdes cyklistprøver på skolerne, og om man har regler for, at alle børn skal køre med cykelhjelm, når klasserne skal på tur. Undersøgelsen viser bl.a. i år, at i 88 af landets kommuner gennemføres der cyklistprøve for eleverne i 6. klasse. Prøven er med til at afgøre, om børnene er sikre nok til at cykle alene i trafikken, eller om de skal have mere træning, før forældrene kan slippe dem.

Kommunerne måles også på, om de sørger for at inddrage forældrene i arbejdet med at få børnene ud og træne i trafikken, så de er klædt på til den dag, hvor de skal færdes på egen hånd mellem biler og den øvrige trafik.

Fakta:
99 % af ulykkerne i trafikken skyldes menneskelige fejl. Derfor er det vigtigt, at børn og unge undervises i risikoen i trafikken, så de ved, hvordan de passer bedst på sig selv.
Om undersøgelsen
Hvert år tager Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden temperaturen på kommunernes indsats på trafiksikkerhedsområdet i forhold til børn og unge. Det sker med ”Kommunernes Skoletrafiktest”, som angiver hvor gode kommuner og skoler er til at prioritere arbejdet med at gøre børn og unge mere sikre i trafikken. Kommunerne kan score op til 100 point afhængig af, hvor meget de gør.

HobroPortalen
Tekst på vej

Skriv et svar

Top