Foto: privatfoto Mathushan, Christian og Dennis fra 1.y.jpg

Fernisering af den nye busterminal i Hobro

Elever fra Mariagerfjord Gymnasium har lavet en 130 cm høj frise med titlen ”Selfies og ussies – unge på farten”, som skal pryde den nye busterminal i Hobro. Der er fernisering onsdag den 11. januar kl. 11.

Billedkunstlærer Henrik Damsgaard fra Mariagerfjord Gymnasium og hans billedkunsthold har hele efteråret arbejdet på et kunstværk, som skal pryde den nye busterminal i Hobro. Det er blevet til en 130 cm høj frise med titlen ”Selfies og ussies – unge på farten”, som borgmester Mogens Jespersen vil løfte sløret for ved en fernisering onsdag den 11. januar kl. 11 i busterminalen på H.I. Biesgade, Hobro.

fOTO: Mikkel Buchardt Frederiksen privatfoto

fOTO: Mikkel Buchardt Frederiksen privatfoto

Alle interesserede er velkomne. Pressen er også inviteret.

Gymnasieleverne fra 1.a og 1.y har brugt deres mobiltelefoner til at skabe værket, som består af en farverig fotocollage, hvor eleverne ruller sig ud i kreative, humoristiske selviscenesættelser både enkeltvis og i grupper.

Billederne viser glimt af de unges hverdag, hvor mange dagligt pendler med busser til og fra gymnasiet. Beskuerne kan gå på opdagelse i billederne, mens de venter på bussen, og måske digte videre på de visuelle fortællinger. Hvem er personerne, hvad er deres historie, og hvor er de på vej hen?

– Vi delte os op i mindre hold, hvor nogen har taget en masse billeder, mens andre har udvalgt de bedste billeder og arbejdet videre med dem. Jeg synes, at resultatet er blevet pænt, og det bliver sjovt at se vores collage af billeder i busterminalen, lyder det fra Mikkel Buchardt Frederiksen, 1.a.

– Jeg er glad for, at Mariagerfjord Gymnasium var med på ideen. Det virkede oplagt at få byens gymnasium til at udsmykke væggen i ventesalen, da rigtig mange af dem er daglige pendlere. Deres livlige og farvefulde kunstværk vil komplementere den lyse og enkle ventesal rigtig flot, og samtidig håber jeg, at værket kan være med til at give dem et tilhørsforhold til

Foto: privatfoto Mathushan, Christian og Dennis fra 1.y.jpg

Foto: privatfoto Mathushan, Christian og Dennis fra 1.y.jpg

busterminalen, udtaler bygherrerådgiver Laura Klitgaard fra Mariagerfjord Kommune.

Elevernes projekt har også haft et didaktisk formål. Det har indgået i et større forløb om ”portræt- og figurbilleder”, og værkerne udgør elevernes eksamensprojekt i billedkunst.

”Selfies og ussies – unge på farten” er lavet af billedkunstholdet 1.ay på Mariagerfjord Gymnasium med grafisk afslutning af Jesper Villumsen, Villumsign. Udsmykningen er trykt hos Villumsign Hobro og er støttet af Mariagerfjord Kommune.

Leave a Reply