You are here
Home > Nyheder >

Danmarks ældste Produktionshøjskole fylder 40 år

Hobro Produktionshøjskole, Danmarks ældste, fylder 40 år den 1. september 2018.

Dette markerer vi med en indbudt reception fredag den 31. august fra kl. 11.00 til 15.00.
Samtidig udgiver vi et jubilæumsskrift, som også indeholder skriftet fra vores 25 års jubilæum. Jubilæumsskriftet giver et billede af, hvordan en Produktionshøjskole har udviklet sig i løbet af 40 år. Hobro Produktionshøjskole er i dag en uddannelsesinstitution, som indeholder flere forskellige tilbud til unge i målgruppen. Udover de ”traditionelle” afklarende og forberedende produktionsskoleforløb tilbyder vi i dag en række uddannelsesforløb: Produktionsskolebaseret erhvervsuddannelse (PBE), Kombineret ungdomsuddannelse (KUU), Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse (STU) samt Erhvervsgrunduddannelse (EGU).

Det betyder, at Hobro Produktionshøjskole i dag er en skole med mange forskellige funktioner bygget op, hvilket stiller store krav til medarbejderstaben, som de løfter fuldt og helt. Det stiller også store krav til at fastholde det, som er produktionsskolernes fundament – nemlig den praktiske læring med udgangspunkt i værkstedet. At værkstedet er omdrejningspunktet for de unges personlige, sociale og faglige læring, samt at de unge er i fokus i alt, hvad vi gør, har ikke ændret sig henover de seneste 40 år.

De næste år byder på flere store forandringer. Vores fremtid ligger i den Forberedende Grunduddannelse (FGU), som skal være den ny hovedvej på det forberedende område. FGU skal bygge videre på produktionsskolepædagogikken men også integrere de almenfaglige elementer fra AVU-området. Det forventer vi os meget af. Med vores mangeårige erfaring på Hobro Produktionshøjskole er vi helt og aldeles parate at lægge alle vores kræfter i at skabe en ny og god uddannelse for vores unge, for det fortjener de.

Foto: Google Maps

HobroPortalen
Tekst på vej

Skriv et svar

Top