You are here
Home > Nyheder >

Yaw Amankwah spillede ikke med hjernerystelse

Der har siden lørdagens kamp mod Vendsyssel FF været spekuleret i, at forsvarsspilleren Yaw Amankwah skulle have pådraget sig en hjernerystelse i kampen, og efterfølgende været blevet sat til at spille kampen færdig. Hobro IK ønsker at gøre det klart, at dette ikke var tilfældet. Yaw Amankwah blev tilset af sundhedsfagligt personale flere gange i lørdags, og der har slet ikke været tale om en hjernerystelse.  

Under lørdagens kamp mod Vendsyssel FF var forsvarsspilleren Yaw Amankwah involveret i et sammenstød med Vendsyssels Christian Overby. Der har efterfølgende været spekuleret i, at Yaw Amankwah skulle have pådraget sig en hjernerystelse som følge af sammenstødet, og at han så efterfølgende skulle have spillet kampen til ende med en hjernerystelse.

Det er bestemt ikke tilfældet understreger læge Steffen Skov, som var til stede ved lørdagens kamp, hvor han tilså både Yaw Amankwah og Christian Overby.

”Begge spillere blev selvfølgelig tjekket for symptomer på en eventuel hjernerystelse efter sammenstødet. Hos Yaw Amankwah var der ingen symptomer på en hjernerystelse. Yaw blev tilset efter sammenstødet, i pausen af kampen og igen efter kampen, og der var på intet tidspunkt noget, der tydede på, at han skulle have pådraget sig en hjernerystelse. Derimod var Vendsyssels Christian Overby lettere forvirret efter sammenstødet, hvorfor det blev skønnet, at han havde pådraget sig en hjernerystelse og dermed måtte skiftes ud med det samme,” forklarer Steffen Skov.

Yaw Amankwah har efterfølgende udtalt til TV, at han følte et tryk i hovedet. Det har dog ikke noget med en hjernerystelse at gøre.

”Han fik et voldsomt slag på kindbenet, hvilket har været skyld i de smerter. Det skulle være mærkeligt, hvis man ikke havde lidt ondt efter sådan et slag,” fortæller Steffen Skov.

Hovedpersonen selv fortæller, at han i dag har det helt fint, og at der altså ikke var tale om en hjernerystelse.

”Jeg har det helt fint i dag. Jeg havde det også fint efter kampen, hvor jeg var med til at fejre oprykningen hele natten. Jeg følte som sagt et tryk i hovedet, som i interview-øjeblikket fik mig til at tro, at jeg måske have pådraget mig en hjernerystelse. Vi har en sundhedsstab, som tilså mig, og hvis de siger, at det skyldtes slaget på kindbenet, så er jeg sikker på, at de har ret,” fortæller Yaw Amankwah om sagen.

”Jeg har desuden prøvet at få en slem hjernerystelse tidligere i min karriere, og det var noget helt andet end det her,” tilføjer nordmanden.

Under anden halvleg kastede Yaw Amankwah pludselig op midt på banen, men heller ikke dette havde noget med en hjernerystelse at gøre.

”I pausen fik spillerne salt- og koffeintabletter, som kan være hårde ved maven. Der skal man drikke godt med vand til, især når det samtidig var så varmt, som det var tilfældet i lørdags. Så vores vurdering var, at det var tabletterne og for lidt vand, som var skyld i opkastningen,” forklarer fysisk træner i Hobro IK, Ashley Tootle.

Hobro IK kunne aldrig finde på at sætte en spiller på banen igen, hvis der var mistanke om en hjernerystelse. Det forsikrer sportschef Jens Hammer Sørensen om.

”Vi tager vores spilleres helbred dybt alvorligt, og vi kunne aldrig finde på at sætte en spiller på banen igen, hvis der var mistanke om en hjernerystelse,” siger sportschef Jens Hammer Sørensen.

Tekst: Daniel Lindemann Jakobsen / Foto: Johnny Sørensen

HobroPortalen
Tekst på vej

Skriv et svar

Top