You are here
Home > Nyheder >

Ukrainere nedlagde Hobro til sidst

Hobro IK spillede her til eftermiddag træningskamp mod ukrainske Dynamo Kiev. Jesper Rask forhindrende en tidlig føring til ukrainerne, da han reddede et straffespark. Det var dog ikke nok til at forhindre et nederlag.

I dag spillede Hobro IK første træningskamp under træningslejren i Malaga, hvor modstanderen var de ukrainske mestre, Dynamo Kiev. Flere af Hobro-spillerne havde håbet at krydse klinger med den ukrainske landsholdsspiller Andriy Yarmolenko, men han var ikke at finde i ukrainernes startopstilling.

Det var topscoreren Junior Moraes dog, og han bragte sig selv i fokus allerede fra kampens start. Efter blot fire minutters spil blev et hjørnespark til Dynamo Kiev slået over i bagerste område af feltet, hvor Junior Moraes pillede bolden ned. Under hårdt pres af Wilfried Domoraud væltede Kiev-spilleren, og dommeren dømte derfor straffespark til ukrainerne.

Selvsamme Junior Moraes tog sig af straffesparket, men det gjorde han ikke særlig godt. Han sendte et svagt skud mod højre side af målet, hvor Jesper Rask også sprang hen. Jesper Rask reddede dermed forsøget og afværgede en katastrofestart for Hobro.

Få minutter senere fik vi så at se, hvad Hobro-offensiven havde at byde på. Yaw Amankwah sendte en knaldhård aflevering op mod Wilfried Domoraud, som på fremragende vis snittede bolden videre i dybden til angrebskollegaen Anders Holvad. Han sprintede herefter ned på kanten af feltet, hvor han forsøgte en tværpasning tilbage til Wilfried Domoraud, men afleveringen blev opsnappet af en ukrainsk forsvarsspiller.

Dynamo Kiev viste i glimt at de kan spille hurtigt og teknisk flot fodbold, som eksempelvis efter et kvarters spil, hvor ukrainerne skruede tempo i vejret og fik kombineret sig frem til en afslutning fra Junior Moraes. Afslutningen savnede dog kvalitet, hvorfor Jesper Rask let kunne redde forsøget.

Som halvlegen skred frem fik Hobro mere og mere kontrol over kampen. Bolden blev generelt spillet meget fornuftigt rundt, men der manglede kvalitet i aktionerne på den sidste tredjedel af banen. Det så man eksempelvis da Anders Holvad fik tacklet sig igennem forsvaret og forsøgte en aflevering til Lucas Jensen. Desværre var Maksym Koval i ukrainernes mål først over bolden.

Takket være en tidlig straffesparksredning fra Jesper Rask faldt der ingen scoringer i første halvleg, som derfor endte 0-0.

Mads Schäfer scorede til sidst, men det var ikke nok til at redde Hobro fra et nederlag. (Foto: Alexander Nybo)

Tre scoringer i kampens afslutning
Begge hold kæmpede for at kontrollere spillet fra anden halvlegs start. Det resulterede i mange dueller og knap så mange målchancer i anden halvlegs indledning.

Første store mulighed kom efter en times spil, hvor ukrainernes Mykyta Burda steg til vejrs på et hjørnespark, men han headede bolden forbi mål.

I kampens 65. minut foretog Thomas Thomasberg en trippelindskiftning, hvorefter der begyndte at opstå chancer i begge ender af banen.

Lucas Jensen fik pludselig en stor mulighed efter flot kombinationsspil med Pål Kirkevold, men han misbrugte den store chance da han fra en fri position inde i feltet flugtede bolden lige ind på den ukrainske keeper.

8 minutter før tid fik ukrainerne så bragt sig foran på et hjørnespark, hvor Valeri Fedorchuk pludselig var helt fri inde i feltet. Derfor kunne han ganske ugeneret heade Dynamo Kiev foran.

Få minutter senere blev den ukrainske føring øget til 2-0. Et indlæg blev sendt ind i feltet fra venstre side, og ved bagerste stolpe dukkede en fri Artem Besedin op og sendte bolden ind bag en chanceløs Jesper Rask.

Kort inden slutfløjt blev der reduceret efter en scoring på direkte hjørnespark. Mads Schäfer sparkede et hjørnespark ind foran mål, hvor den hårdt pressede Kiev-keeper ikke kunne nå ud og bokse bolden væk. Derfor sejlede bolden i stedet ind i det fjerneste målhjørne.

Efter reduceringen blev kampen fløjtet af, og dermed tabte Hobro altså den første ud af to træningskampe under træningslejren i Malaga. Næste opgør spilles mod kinesiske Beijing Guoan på tirsdag.

Kampfakta:
Hobro IK – Dynamo Kiev 1-2 (0-0)

Mål:
Hobro IK – Dynamo Kiev 0-1, Valeri Fedorchuk (82. min.)
Hobro IK – Dynamo Kiev 0-2, Artem Besedin (86. min.)
Hobro IK – Dynamo Kiev 1-2, Mads Schäfer (90. min.)

Hobro-opstilling:
Jesper Rask
Rune Hastrup – Yaw Amankwah – Jesper Bøge – Björn Kopplin
Martin Mikkelsen – Jonas Brix-Damborg – Mads Schäfer – Lucas Jensen
Anders Holvad – Wilfried Domoraud

Bænken:
Alexander Nybo, Pål A. Kirkevold, Mads Justesen, Mikkel M. Pedersen, Onur Albayrak, Kasper Povlsen, Edgar Babayan, Quincy Antipas.

Udskiftninger:
65′: Ud: Martin Mikkelsen – Ind: Edgar Babayan
65′: Ud: Jonas Brix-Damborg – Ind: Kasper Povlsen
65′: Ud: Anders Holvad – Ind: Pål Kirkevold
80′: Ud: Lucas Jensen – Ind: Mikkel M. Pedersen