Foto: Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden & Mariagerfjord Kommune

TRAFIKKONTROL PÅ SKOLEVEJENE

Ferien er slut, og tusinder af små, nye og urutinerede trafikanter skal nu ud i trafikken for at komme til og fra skole. Derfor gennemfører politiet landet over målrettede indsatser på skolevejene i forbindelse med skolestart fra i dag den 7. til fredag den 18. august.

Hvert år ser vi desværre alt for mange bilister, der kører for stærkt, og som ikke bruger sele på sig selv og deres børn. Nogle bilister har endda så travlt med at bringe deres egne børn sikkert i skole, at de glemmer at vise hensyn over for andres børn, der som fodgængere eller cyklister er på vej til skole.

I de kommende to uger foretager vi både manuelle færdselskontroller og Automatisk Trafik Kontrol (fotovogne). Vi kommer især til at holde øje med bilernes hastighed, om alle personer i bilen har sikkerhedssele på, og forældrenes trafikale adfærd, herunder parkering, i forbindelse med aflevering af børn ved skolerne.

Læs mere om Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden og kommunernes skolestartskampagne påwww.sikkertrafik.dk/skolestart, hvor du bl.a. kan finde gode råd til, hvordan du gør dit barn klar til at færdes i trafikken.

Foto: Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden & Mariagerfjord Kommune

Leave a Reply