Foto: Johnny sørensen

Thomasberg: Super god første uge

Efter i dag er første træningsuge i 2018 gennemført for Hobro IK’s Alka Superliga-spillere, og det har været en god første uge på året, hvis man spørger cheftræner Thomas Thomasberg.

– Det er gået rigtig godt. Alle har fået ladt batterierne op, og folk er kommet tilbage i rigtig godt humør. De har også lavet noget hjemme, kunne vi se, så det har set rigtig fint ud ude på træningsbanen, siger Thomas Thomasberg.

Spillerne har i ugens løb fået testet deres fysiske form gennem en 3 kilometer-løbetest, og Thomas Thomasberg er generelt tilfreds med, hvad spillerne viste i testen, hvor særligt én spiller imponerede cheftræneren.

– Den fysiske form så rigtig fin ud. I den tid, jeg har været i Hobro, har vi haft test sidste vinter, da vi startede op, og igen i sommers. Og så selvfølgelig nu her igen, og testen er i hvert fald minimum lige så god som den i sommers og endnu bedre end den sidste vinter, og det er selvfølgelig den sidste vinter, der er mest sammenlignelig. Så der er klar fremgang ved mange af de spillere, som vi testede for et år siden, fortæller cheftræneren.

– Vi så en Pål, der var rigtig, rigtig stærk og løb klart stærkere, end det han gjorde sidste år og med en vilje, der lignede en, der var ved at rive banen op til sidst. Det var rigtig stærkt. Damborg og Vito kom lige efter, men generelt havde vi rigtig mange inde på fornuftige tider, og det er selvfølgelig et tegn på, at der er blevet arbejdet fornuftigt i ferien og samtidig holdt ferie og fået ladt batterierne op.

Der er blot 31 dage til forårspremieren i Alka Superligaen, hvor AGF gæster DS Arena, og selvom den fysiske grundform er vigtig, så skal der også arbejdes med det spillemæssige gennem opstartsperioden.

– Vi ved godt, at opstarten er ekstremt kort her, og derfor skal vi nå mange ting på kort tid. En af tingene er formen, men hvis tingene skal klappe, så skal du både have nået noget spillemæssigt og formmæssigt samtidigt. Og det er så det, vi prøver på, og der kan vi i hvert fald sige, at det er en rigtig god start, at folk er kommet tilbage i god form, lyder det fra Thomas Thomasberg.

Se hele interviewet med cheftræneren i videoen her.

Tekst: Daniel Lindemann Jakobsen / Video: Hobro IK TV / Foto: Johnny Sørensen (Kilde)

Leave a Reply