You are here
Home > Nyheder >

Talentkamp i Hadsund: Jeg startede som en genert lille mus og leder VVS-afdelingen i dag

Manglen på faglært arbejdskraft har fået kæderne til at gå all in på udviklingen af de faglærte talenter, lyder det fra landets to fagskoler. Mette T. Nielsen var en stille starter. I dag leder hun VVS-afdelingen hos XL-BYG i Hadsund.

Som uddannet salgsassistent er der stor efterspørgsel på 32-årige Mette T. Nielsen og hendes fagfæller. Derfor stod Mette T. Nielsen også i en gunstig situation for næsten 1 år siden, da hun som nyuddannet fra XL-BYG i Hadsund skulle til at se sig om efter et job. Hun valgte dog ret hurtigt at blive i byggevaremarkedet. Virksomheden havde nemlig gjort noget klogt:

– Jeg startede som en genert lille mus, men de investerede ressourcer og tid i at give mig ansvar, samtidig med at de hele tiden var der til at samle mig op, hvis noget gik skævt. Da jeg skulle til eksamen som den eneste fra mit hold den dag, stod der sågar en person fra kædens hovedkontor til at tage imod mig, da jeg kom ud. Det var nogle af de ting, der var afgørende for mit valg, fortæller Mette T. Nielsen. I dag leder hun VVS-afdelingen og er desuden Hadsund-forretningens lokale elevansvarlige, der blandt andet hjælper nye elever med udfordringer som hendes egne, da hun var elev.

Kæderne går all in på udvikling

Ifølge landets to fagskoler, Handelsfagskolen i Odder og Business College Syd, er XL-BYGs fokus på talentudvikling en del af en tendens, der er vokset eksplosivt over de seneste tre år.

– Manglen på faglært arbejdskraft vokser helt vildt, og særligt kæderne har skruet op for deres indsats. De rekrutterer i dag 7 ud af 10 elever efter endt praktik. Det er godt dobbelt så mange som for tre år siden. Og så bruger de mange ressourcer på at udvikle elevernes talent og styrke dem professionelt og personligt. Det er meget effektivt for både forretningerne, som får dygtige og mere loyale medarbejdere og for eleverne, der får mere ud af deres praktik, siger teamkoordinator og underviser Claus Christensen fra Handelsfagskolen i Odder.

En nødvendig investering

XL-BYG har ifølge HR-chef Liselotte Christensen på bare tre år firdoblet det beløb, de bruger på at tiltrække og uddanne elever. På baggrund af investeringen, der også dækker over marketingsudgifter, tilbyder de i dag eleverne ekstra uddannelse, lokale oplæringsansvarlige, karriereplan, sociale netværk med arrangementer for kædens elever, elevpriser til de bedste elever og sociale medier målrettet eleverne.

– Vi konkurrerer om at være førende på rådgivning til professionelle og private. Det er altafgørende for os, at vi har de rigtige medarbejdere, og at de trives, så de vil blive hos os. Arbejdet som faglært hos XL-BYG er både udfordrende og krævende. Så når vi giver eleverne noget mere med i bagagen, er det ikke kun for at tiltrække flere elever. Vi mærker også, at de leverer et endnu bedre stykke arbejde, siger HR-chef Liselotte Christensen.

Billedetekst: Mette T. Nielsen var en stille starter. I dag leder hun VVS-afdelingen hos XL-BYG i Hadsund. Foto: PR

HobroPortalen
Tekst på vej

Skriv et svar

Top