Foto: Privatfoto/Christian Johnsen

Sydbank Hobro støtter den lokale e-sportsforening

På grund af stor tilvækst af medlemmer har den nye e-sportsforening i Hobro, HSE Vikings, haft behov for indkøb af computerudstyr. Drømmen bliver nu realiseret med en fondsuddeling fra Sydbank på 15.000 kroner.

Hobro Svømmeklub har haft stor succes med at etablere en afdeling for e-sport, der kobler elektronisk sport og fysiske aktiviteter sammen. Foreningen går under navnet HSE Vikings, og den tilbyder e-sport til børn og unge i og omkring Hobro. Siden afdelingens opstart i september 2017 er tilmeldingerne fra nye medlemmer væltet ind. Sydbank Fonden og Sydbank Hobro har valgt at støtte det gode initiativ med 15.000 kroner, som skal bruges til indkøb af nyt udstyr, der kommer de 99 aktive medlemmer til gode.

Klubchef i Hobro Svømmeklub, Christian Johnsen, er meget glad for, at Sydbank Hobro har valgt at donere penge til foreningen:

− Sydbank Fondens donation på 15.000 kroner kan gøre det endnu mere attraktivt for spillerne at være en del af HSE Vikings. Vi har lige nu en venteliste på flere af vores hold, men med tilførslen af fem nye computere kan vi lukke flere medlemmer ind, fortæller han.

Ud af børneværelset, ind i idrætsforeningen
Hobro Svømmeklub og HSE Vikings har skabt et rum, hvor lokale e-sportspillere kan samles om deres fælles interesse for online gaming og skabe sociale relationer. Gamerne tages ud af deres børneværelse og ind i foreningslivet, hvor de hidtil ikke har følt sig hjemme. Med initiativet HSE Vikings har Hobro Svømmeklub skabt trygge rammer, hvor spillernes sociale kompetencer styrkes, samtidig med de har mulighed for at kombinere træningen med fysisk aktivitet.

Synergien mellem svømning og e-sport har indtil videre betydet, at 16 e-sportspillere går på et kombineret e-sport- og svømmehold. Forældrene elsker konceptet, og børnene har nu også fået øjnene op for vigtigheden af fysisk aktivitet.

− Det er efterhånden gået op for gamerne, at det er vigtigt at holde sig fysisk aktiv for at blive en dygtig spiller. De ved godt, at professionelle hold som Astralis træner fysisk hårdt for at nå deres mål, fortæller Christian Johnsen, der er en af initiativtagerne bag HSE Vikings.

Støtte til et godt initiativ
Filialdirektør i Sydbank Hobro, Morten Grotrian, overrakte for nylig checken på 15.000 kroner til en klubaften i HSE Vikings.

– Det ligger både Sydbank Fonden og Sydbank Hobro meget på sinde at støtte op om initiativer og foreninger, som fremmer fællesskabet og giver næring til lokalmiljøerne. Det gør HSE Vikings i høj grad, og derfor ser vi en stor fornuft i at støtte initiativet, fortæller Morten Grotrian, filialdirektør i Sydbank Hobro.

Om HSE Vikings:
HSE Viking er en underafdeling i Hobro Svømmeklub.
Foreningen tilbyder e-sport-undervisning til børn og unge i alderen 10-16 år fem dage om ugen.
Foreningen sætter fokus på at skabe sociale relationer mellem medlemmerne, introducere dem til fysisk aktivitet og lære dem at begå sig fornuftigt i den digitale verden.

Foto: Privatfoto/Christian Johnsen – Tekst: Morten Grotrian

Leave a Reply