You are here
Home > Nyheder >

Sen udligning gav point mod Esbjerg

For tredje gang i sæsonen endte en kamp mellem Hobro og Esbjerg uafgjort efter en overtidsscoring. Anders Holvads flugter og første mål for Hobro gav point.

Til sæsonens første kamp mod Esbjerg var det med Jonas Dal som Hobro-træner. Til sæsonens anden kamp mod Esbjerg var det med Lars Justesen som konstituerende cheftræner. I dag var begge disse hoppet over på den vestjyske bænk, medens Hobros efterfølgende som bekendt er blevet udfyldt af Ove Pedersen, der, naturligvis fristes man til at sige, tidligere har været Esbjerg-træner.

Med disse påmindelser ude af verden, kunne koncentrationen nu rettes på spillet inde på banen. Og på banen var Quincy Antipas fra start for første gang i sæsonen. Her agerede han angrebsmakker til Jung-Bin Park, der var med igen efter endt karantæne. Det skabte dynamik og flere farlige situationer, som allerede efter fem minutter, hvor den koreanske halvdel af duoen udfordrede i feltet og lagde bolden af til Kasper Povlsen, hvis afslutning blev blokeret til et hjørnespark.

I den anden ende tilfaldt gæsternes første chance anfører Magnus Lekven, der sparkede en andenbold efter et hjørnespark lige på Jesper Rask. En symptomatisk mulighed for kampen, da de fleste chancer kom i situationer omkring dødbolde. Det gjorde hjemmeholdets næste forsøg også. En hovedstødsclearing røg ud i fødderne på Kasper Povlsen, der knaldede læderet på stolpen.

Netop som første halvleg gik ind i dommerens tillægstid fik vi så endnu en dødbold, denne gang til Esbjerg, der sparkede kort. Det efterfølgende indlæg strøg forbi spillere fra begge mandskaber ved forreste stolpe, hvorefter Ronnie Schwartz kunne sætte et knæ på bolden inde foran mål og sende gæsterne i front.

Forrygende anden halvleg
Efter pausen fortsatte dødboldene, og halvlegen var ikke mere end et par minutter gammel, før det igen blev farligt. Jacob Tjørnelund servede et frispark ind i boksen, hvor bolden passerede både venner og fjender, før den fandt vej til Anders Egholm, der skrabede den i nettet til en udligning.

Herefter var det to hold, der gik efter sejren. Det resulterede i chancer i begge ender, som da Hagelskjær med et langskud testede Jesper Rask, og som da Jung-Bin Park sparkede en ellers lovende kontramulighed lige på keeper Jeppe Højbjerg.

Med tyve minutter igen begyndte Esbjerg for alvor at røre på sig. Et indlæg fra venstre blev dirigeret på Jesper Rasks ene stolpe, hvorefter en ny mulighed blev banket i sidenettet. Få minutter efter kom gæsterne til et nyt indlæg, denne gang fra modsatte side, hvorfra Ronnie Schwartz blev fundet foran mål, hvor han gjorde det til 1-2.

Mod kampens slutning intensiverede Hobro jagten på en udligning. Og i overtiden kom forløsningen. Efter et par misbrugte muligheder fik Hobro endnu en af de mange dødbolde. Den sejlede i sidste ende over bagerst i feltet, hvor indskiftede Anders Holvad flugtede sit første mål i Hobro-trøjen i kassen.

To gange tidligere i sæsonen har Esbjerg udlignet Hobro-føringer i overtiden, men denne gang var det Hobro IK’s tur til at stjæle point i tillægstiden. En fortjent belønning til et hårdtarbejdende mandskab.