Foto: Johnny sørensen / DK-event

Påsken står for døren – 10 gode råd mod indbrud

Indbrudstyvene holder ikke fri. Derfor giver Nordjyllands Politi dig nu 10 gode råd til at sænke risikoen for, at det bliver dit hjem, der får ubudne gæster i påsken. 

Nordjyllands Politi ved, at der normalt bliver lavet flere indbrud i private hjem i påskeferien, hvorfor politiet anbefaler, at borgerne holder et ekstra godt øje i påskedagene – samt i øvrigt tænker sig om, hvordan de efterlader deres hjem, når de er bortrejst.

”Vi kan se, at det særligt er i folks ferie, at anmeldelserne stiger. Derfor anbefaler vi, at man laver aftaler med naboen om at holde øje, og at man selv sørger for, at ens hus ser beboet ud, selvom man er bortrejst eller taget til påskefrokost,” forklarer politikommissær Sune Myrup fra Nordjyllands Politi, der pointerer, at politiet har en klar målsætning om, at så få som overhovedet muligt skal vende hjem til et indbrud.

”Vi arbejder kontinuerligt med at få identificeret og anholdt de gerningsmænd, der står bag indbruddene – ligesom vi målretter vores patruljering mod de områder, der er særligt plaget af indbrud,” understreger politikommissæren.

Politiets gode råd er:
* Tilmeld dig Nabohjælp på http://nabohjælp.dk. Nabohjælp forebygger op til hvert fjerde indbrud, og det tager 5 minutter at tilmelde sig.
* Undgå opdateringer og billeder på de sociale medier, der viser, at du ikke er hjemme – tyven kigger måske med.
* Anvend timere til at indstille lys og radio til at tænde og slukke på bestemte tidspunkter.
* Rod lidt og lad opvasken stå. Huset skal bære præg af, at der er nogen hjemme.
* Lås skuret og fjern redskaber, der kan bruges til indbrud. Nogle gerningsmænd medbringer ikke værktøj, men finder det på stedet.
* Frist ikke indbrudstyven med dyre lamper og andre værdigenstande i vinduet.
* Sørg for lys med bevægelsessensorer omkring huset. Specielt de steder, hvor tyven tror, at han kan arbejde ”i fred”.
* Træk gardiner for enkelte steder.
* Sner det, så aftal med naboen, at han rydder indkørslen samt evt. parkerer sin bil i indkørslen.
* Få naboen til at smide noget affald i din skraldespand.

Leave a Reply