You are here
Home > Nyheder >

Overlevelse sikret med 1-0-sejr over Silkeborg

Hobro IK sikrede sig til aften endnu en sæson i Alka Superligaen, da de besejrede Silkeborg IF med 1-0 på DS Arena.

Karantæne til Frans Putros gav en startplads på højre back til Jesper Bøge, der var blevet en skade kvit. Ellers var det en uændret startopstilling i forhold til seneste sejr imod FC Helsingør.

I dag kunne Thomas Thomasbergs mandskab så sikre sig endnu sæson i Alka Superligaen, da de direkte konkurrenter fra Silkeborg IF kom på besøg på DS Arena. Og selvom gæsterne var pisket til sejr for at holde ved håbet om overlevelse, var det Hobro IK, som kom bedst ud af startboksen.

Flyvende start
Først testede Edgar Babayan Silkeborg-defensiven med en god dribletur et par minutter inde i opgøret, men kampen åbnede for alvor efter fem minutter, da Wilfried Domoraud dukkede op i feltet efter et højt indlæg fra Björn Kopplin. Med et præcist hovedstød ved fjerneste opstander udplacerede franskmanden Peter Friis Jensen i gæsternes mål, og åbningsmålet gav dermed Hobro IK den bedste start, de kunne ønske sig.

Føringen blev næsten fordoblet efter 25 minutter. Et langt indkast fra Björn Kopplin blev snittet videre af to gange og endte lige midt for målet på kanten af det lille felt, hvor Vito Hammershøy-Mistrati nåede først til bolden. Hans hovedstød sad dog lige i hænderne på Peter Friis Jensen til stor ærgrelse for den kreative midtbanespiller, som kunne have scoret sit første Hobro-mål.

Gæsterne fra Silkeborg IF havde svært ved at sætte spillet i første halvleg. Derfor skulle der ikke overraskende en dødbold til, før det for alvor blev farligt i Jesper Rasks ende. Et frispark fik lov at passere hele vejen gennem Hobro-feltet til en helt fri Tobias Salquist, men forsvarsspilleren blev nægtet en udligning af Jesper Rask, der kom fantastisk ud af sit mål.

Pausestillingen blev således ved 1-0, selvom der i begge ender var chancer til flere mål.

Tvivlsomt frispark nægtede Mads Justesen scoring
Anden halvleg var ikke mere end ti minutter gammel, før bolden igen lå i Silkeborg-nettet. En hjørnesparkskombination gav Vito muligheden for at finde Mads Justesen ved den bagerste stolpe med et perfekt tempereret indlæg.

Anføreren, som i dag blev offentliggjort som ny salgschef i klubben efter denne sæson, satte køligt det gode venstreben på indlægget og bolden i nettet.

Dommer Benjamin Willaume-Jantzen fløjtede dog for et frispark til Silkeborg IF i duellen mellem Mads Justesen og Jens Martin Gammelby. Et frispark, som i kampens hede var svært at få øje på, da begge virkede til at have godt fat i hinanden.

Med en lille kvarter tilbage af kampen var hjemmeholdet igen tæt på at gøre det til 2-0. Emmanuel Sabbi kom højest på et hjørnespark og fik headet den ned i jorden og på stolpen hos Peter Friis Jensen. Bolden sprang i spil igen, og Pål Kirkevold var få centimeter fra at få fat i returbolden, men ind ville bolden ikke.
Selvom Silkeborg IF til sidst misbrugte to gode muligheder for at udligne, så var det fuldt fortjent, at Hobro-mandskabet kunne fejre en 1-0-sejr og endnu en sæson i Alka Superligaen, da Benjamin Willaume-Jantzen fløjtede af efter 93 minutter.