Foto: TM&E-air-view.dk

Overgaard Agro investerer i ny mekanisk blander

Med den nye gødningsblander tilbyder Overgaard Agro sine kunder bedre og mere fleksible gødningsprodukter til konkurrencedygtige priser

Den seks meter høje og tyve meter lange gødningsblander er en fremtidsinvestering i millionklassen og et signal fra Overgaard Agro om, at de tager deres kunders behov seriøst.

Gødning til konkurrencedygtige priser
Med gødningsblanderen er Overgaard Agro nu i stand til at blande gødningen, så den har den optimale sammensætning i forhold til de jorder, afgrøder og vækster der skal stimuleres.
Det har længe været en drøm fra vores side, at kunne tilbyde vores kunder i hele landet et bedre og mere fleksibelt gødningsprodukt, som konkret matcher deres specifikke behov. Vi kan nu med den nye gødningsblander tilbyde gødninger til konkurrencedygtige priser, fortæller Agro chef, Lars Birch Kristensen, fra Overgaard Agro.

Fleksible løsninger til kunderne
Maskinen, der er sammensat af amerikanske og hollandske komponenter og er hentet i Holland, vejer, blander og pakker gødningen i praktiske stor sække på 750 kg.
Med maskinen kan man på Overgaard Gods præcist måle mængden af de forskellige næringsstoffer, som gødningen sammenblandes af. Det gør det muligt at blande gødning, der matcher specifikke behov hos kunderne.
Vi kan helt konkret blande gødning der er optimal for dyrkningen af alt fra juletræer, kartofler til forskellige kornarter.

Egne blandinger og blandinger på recept
Overgaard Agro vil fremover sælge et bredt udvalg af egne standardblandinger blandet på den nye maskine, ligesom de også tilbyder at blande på recept for deres kunder.
Vi har fået kemiske analyser på vores standardblandinger og med godkendelse hos Natur og Erhvervsstyrelsen er vi nu klar til at tilbyde de nye gødninger til vores kunder. Derudover er vi i færd med at foretage spredetests på de forskellige blandinger, så vi kan dokumentere, at man sagtens kan få et godt resultat med mekanisk blandet gødninger, når bare man bruger råvarer af den rette kvalitet samt afvejer og blander disse ordentligt.

Leveringssikkerhed i hele landet
Med fem lagre rundt om i Danmark er Overgaard Agro i stand til at levere deres mekanisk blandede kvalitetsgødning til kunder, uanset hvor i landet de befinder sig.
– Det meste gødning bruges fra marts til maj måned. Resten af året er det planen, at vi producerer gødningen på Overgaard Gods og så fordeler det ud på vores lagre rundt om i landet, så varen er let tilgængeligt, når der er behov for det.

SE FLERE BILLEDER TIL DENNE ARTIKEL HER

Foto/Tekst: Mogens Thomsen

Leave a Reply