Foto: Johnny sørensen / HobroPortalen - Hobro IK

Millionoverskud som optakt til ny struktur i Hobro IK

I det første hele regnskabsår som Superliga-klub kunne Hobro IK præsentere et driftsoverskud på næsten 2,2 mio. kroner. På aftenens generalforsamling vil bestyrelsen søge opbakning til at udskille den professionelle del i et nyt selskab.Hobro IK afholder i aften ordinær generalforsamling i fodboldafdelingen, og formand Steen Juulsgaard kan på vegne af foreningens bestyrelse præsentere et regnskab for 2015, der viser er en omsætning på næsten 33,3 mio. kroner og et driftsoverskud på 2,2 mio. kroner, der efter renter og afskrivninger bliver på en lille million kroner.

I forbindelse med generalforsamlingen har den nuværende bestyrelse stillet forslag om etablering af en ny struktur i klubben. Alle aktiviteter fra den del af klubben, der arbejder med betalt fodbold, søges flyttet over i datterselskabet HIK Invest, som foreningen erhvervede i slutningen af 2015.

Med en tostrenget struktur skal den foreningsvalgte moderbestyrelse varetage bredde og talentudvikling, mens HIK Invest ventes at få en professionel bestyrelse, der søges rekrutteret fra det lokale og regionale erhvervsliv.

”Vi ønsker også fremover som fodboldklub at kunne begå os på højeste niveau i Danmark, og det kræver, at vi får et selskab og en tilhørende bestyrelse, der har en mere forretningsorienteret tankegang og et stærkt fokus på de aktiviteter, der skal sikre økonomien bag klubbens bedste fodboldhold,” siger formand Steen Juulsgaard.

I 2015 voksede omsætningen i HIK Fodbold med hele 30 procent fra 23,2 mio. til 33,3 mio. kroner. Det skyldes blandt andet, at 2014 var et år, hvor den ene halvsæson var i 1. division, mens den anden halvdel var i Superligaen. Regnskabsåret 2015 omfatter derimod to halvsæsoner i den bedste fodboldrække i Danmark. Indtægter fra TV-rettigheder udgjorde naturligvis en pæn del af indtægterne, men det er også vigtigt at hæfte sig ved sponsorsalget, der blev øget med næsten 80 procent fra 5,5 til 9,9 mio. kroner.

”Vi kan præsentere endnu et millionoverskud efter et år præget af et stort byggeri med mange ekstraordinære omkostninger, hvilket jeg er ovenud tilfreds med. Vi har i løbet af de senere år investeret samlet 60 mio. kroner i faciliteterne omkring DS Arena, og klubbens egenkapital er nu på 39 mio. kroner,” understreger formanden.

Det er hensigten i løbet af 2016 at udvide kapitalen i HIK Invest gennem en emission, hvor såvel store som små aktionærer får mulighed for at købe aktier, således at klubben økonomiske råderum derigennem kan styrkes.

Tekst: Ole Kirchert Christensen – Foto: Johnny Sørensen

Kilde: hikfodbold.dk

 

Leave a Reply