You are here
Home > Job >

Ledigheden blandt fleksjobbere er i bund

Mange tilkendte fleksjobs medfører færre tilkendelser af førtidspensioner i Mariagerfjord Kommune.

I Udvalget for Arbejdsmarked har man netop nærlæst de seneste tal fra Beskæftigelsesministeriet om ledigheden blandt fleksjobbere. Her viser styrelsens opgørelse fra september, at Mariagerfjord Kommune har den tredje laveste ledighed blandt fleksjobbere i hele landet. Der er i alt 662 borgere, der har et fleksjob.

Byrådet har vedtaget en ambitiøs beskæftigelsesplan, hvor hovedmålet er at nedbringe antallet af modtagere på overførselsindkomst med 613 årsværk inden udgangen af 2018.

– Vi har lige kigget på målsætningerne og kan se, vi er godt på vej. I 2016 skal vi nå 164 af de 613, og vi er rigtig godt med, og forventer derfor at opfylde byrådets målsætning. En af flere årsager til, at det går så godt er, at vi gennem de seneste år har gjort meget for også at give mange af de svageste ledige en chance for at bevare tilknytningen til arbejdsmarkedet. Det gør vi ved at finde et fleksjob til de ledige i stedet for, at de parkeres på førtidspension. Jeg er glad for, at det sammen med vores lokale virksomheder er lykkedes også at skaffe fleksjob til de ledige, der ikke har fuld erhvervsevne. Det betyder nemlig færre borgere på ledighedsydelse og på førtidspension, siger formand for Udvalget for Arbejdsmarked Finn Cilleborg.

For at få en førtidspension tilkendt er det fastsat i loven, at man skal igennem et ressourceforløb med henblik på en afklaring af erhvervsevnen. I Mariagerfjord Kommune viser den nye opgørelse fra ministeriet, at kommunen er i top 10 blandt landets kommuner, når det handler om at finde virksomhedsrettede tilbud til disse borgere.

I Mariagerfjord Kommune følges førtidspensionsområdet tæt. I en opgørelse som Altinget tidligere har udsendt, og som omtales i Nordjyske den 30. oktober 2016, var Mariagerfjord Kommune faktisk den tredje bedste kommune på listen, når det drejer sig om at begrænse adgangen til førtidspension over en 4-årig periode.

– Vi følger naturligvis også førtidspensionsområdet tæt, da vi også gerne vil tage hensyn til de borgere, der er så dårlige, at et arbejdsforhold ikke er muligt, og de derfor skal have førtidspension. Der har blandt andet i medierne været en del kritik på det seneste i forhold til vores brug af lægekonsulenter, som efter nogens mening kan føre til, at borgerne ikke får tilkendt førtidspension. Jeg bemærker mig dog, at vi i 2013-2014 faktisk havde en lille stigning på 16 % i antallet af tilkendte førtidspensioner. I de sager hvor der er klaget til ankestyrelsen, har vi som regel fået medhold i, at vi overholder loven. Det bestyrker mig i min tro på, at der er styr på den måde, vi gør tingene i Mariagerfjord Kommune – også selvom enkelte borgere kan føle sig klemt i en stram lovgivning, slutter Finn Cilleborg.

Byrådet vil til foråret drøfte hele beskæftigelsesområdet på et temamøde.

Foto: © 2016 Danmarks Evalueringsinstitut

HobroPortalen
Tekst på vej

Skriv et svar

Top