Foto: Engbreg Foto

LÆSERBREV: Kære Jane Grøn

Invitationen må være blevet forsinket i posten, for det kan da næppe være rigtigt at socialdemokratiet slet ingen invitation har sendt til enhedslisten. Stem flere kvinder i byrådet står der, for at sikre større mangfoldighed og mere demokrati.

Det synes jeg lyder yderst prisværdigt, men jeg forstår bare ikke hvorfor de fine ord kun gælder på billeder – hvorfor gælder de ikke i valgkamp? Hvorfor får vi ikke alle en invitation, alle vi kvinder? Er vi ikke fine nok til jeres selskab, eller tror I ikke vi sådan er rigtige kvinder. Ikke at jeg nødvendigvis ved hvad der definerer en rigtig kvinde, men jeg kigger i spejlet og ser en kvinde, mine børn kalder mig mor, jeg knokler på arbejde, kommer hjem og laver gladelig mad til min familie også – det tror jeg er ret kvindeligt.

Jeg bliver ked af det, og rammes hårdt på mine kvindelige følelser når der er uretfærdigheder nogle gange, andre gange bliver jeg vred, og tænker ” sikke et fællesskab vi kvinder åbenbart slet ikke har alligevel” nogle feminister har tydeligvis kæmpet helt forgæves. Apropos feminister – tillad mig at nævne at vi i Enhedslisten har stået forrest i kvindekampen siden 89.

Lidt ærgerligt at Mariagerfjord er så langt tilbage i ligestillingen, at den kun gælder særligt udvalgte kvinder.

Jeg inviterer hermed alle kvinder til at deltage i fællesskabet, deltage i kampen, og være med til at vi faktisk får valgt flere kvinder ind i byrådet – og når jeg siger alle, mener jeg alle. Vi vil nemlig ikke holde nogen udenfor!

 

Mvh Dorthe Wienberg

Leave a Reply