Foto: Christian Johnson

Hobro vandt over AaB – i E-sport

Der blev søndag den 23. september skrevet historie på DS Arena, da Hobro IK mødte AaB. Ikke kun fordi Hobro IK er historisk hårdt ramt af skader eller fordi fodboldkampen endte med en sejr på 5-0 til AaB. Kampdagen blev i særdeleshed historisk, fordi de to superligaklubber sideløbende med fodboldkampen mødte hinanden i en stor e-sport kamp, hvor de to klubbers e-sport afdelinger Hobro Vikings og AaB E-sport tørnede sammen i det populære spil Counter Strike.

De to e-sport mandskaber måtte ud i tre runder Counter Strike før vinderen blev fundet. Første omgang gik klart til AaB, anden runde var meget lige, men endte med Hobro sejr, og derefter var vikingerne fra Hobro Vikings helt ustoppelige, og de vandt sikkert tredje og afgørende runde. Spillerne kunne derfor hyldes til tredje halvleg, hvor de mange slukørede fodboldentusiaster trods alt fik lidt at glæde sig over.

E-sport kampen mellem AaB og Hobro Vikings var arrangeret af dagens kampsponsor Labtech Data der er sponsor for begge e-sport hold, og det var også Labtech Data der kunne overrække vinderne deres præmier, som var billetter til deltagelse i turneringen ELS Pro League i Odens

Hobro IK overtog i august e-sport i Hobro fra Hobro Svømmeklub, og startede Hobro Vikings der både er en velfungerende e-sport forening hvor børn og voksne i alle aldre kan mødes og spille sammen, samt en elite afdeling som har hold både i Counter Strike og League of Legends.

Senest er Hobro Vikings også gået ind i SimRacing der er racerløb i computer simulatorer. I den disciplin har Hobro Vikings hele 4 hold med, når der den 25-28 oktober skal køres VM i 24-timers SimRacing i Middelfart. Kørsel i naturtro computer simulatorer er globalt i voldsom vækst, og meget populært blandt publikum og tv-seere, derfor transmitteres 24 timers løbet også på tv og stream til op mod 70 millioner seere.

Dagens Counter Strike sejr over AaB bliver forhåbentlig ikke den sidste for Hobro Vikings, der er klar hvis andre superligaklubber med e-sport afdelinger tør tage udfordringen op. Der er ingen tvivl om, at dagens sejr havde været endnu bedre, hvis også resultatet af fodboldkampen havde gået Hobro IK´s vej, men e-sport spillerne der har trænet hårdt op mod dagens kamp er glade for, at kunne være et plaster på et skaderamt fodboldresultat.