You are here
Home > Nyheder >

Hobro IK henter storsejr mod tophold

Søndag eftermiddag blev Alka Superligaens tophold sendt hjem fra DS Arena med et svigende nederlag på 4-0.

Karantæne til Rasmus Minor og skade til Nicholas Gotfredsen tvang Thomas Thomasberg til at foretage nogle ændringer til dagens kamp mod Alka Superligaens førerhold, FC Nordsjælland.

Yaw Amankwah var dermed ny mand i centerforsvaret sammen med unge Mathias Haarup, der i sommers kom fra Brabrand og fik sin første start i Alka Superligaen. Den vanlige centerforsvar Jesper Bøge rykkede ud på højrebacken, hvor han før denne sæson har floreret det meste af sin Hobro-karriere.

Det nye Hobro-forsvar stod over for en svær prøve i og med, at det var Alka Superligaens mest scorende mandskab inden denne runde, som i dag gæstede DS Arena.

Det var dog hjemmeholdet, der fik kampens første store chance efter et lille kvarter. Efter et hjørnespark fik Quincy Antipas kontrol over returbolden. Hans indlæg var uden adresse, men så hårdt at målmand Runar Alex Runarsson ikke kunne holde bolden og var tæt ved at tabe bolden ind i mål, hvis ikke der stod en FC Nordsjælland-forsvarer og afværgede på stregen.

Et par minutter efter var det gæsterne, der var tæt på. Et indlæg landede for fødderne af Emiliano Marcondes, men hans forsøg inde i feltet blev afrettet til et hjørnespark.

Der skulle en dødbold til, før kampens første ml blev sendt i nettet. Et langt indkast fra Mathias Haarup i det 25. minut blev flækket videre af forsvarskollega Yaw Amankwah. Han fandt sin norske landsmand Pål Kirkevold, der med højreskøjten scorede for tiende kamp i træk, og folk på stadion igen kunne skråle med på den velkendte remse ”Hvad rimer på mål?”

Få minutter efter var gæsterne tæt ved at udligne. Nikolai Baden Frederiksen kom alene med Jesper Rask, men den store keeper reddede flot en-mod-en.

Hobro IK havde meget held med at fange bolden og komme af sted på omstillinger. Efter 34 minutter stjal Vito Hammershøy-Mistrati bolden. Angrebet endte ved Antipas, som spillede Vito i feltet. Desværre var midtbanespilleren offside, da han sendte bolden i nettet.

Anden halvleg startede med FC Nordsjælland mest på bolden. Men Hobro IK angreb stadig med stor selvtillid. Efter 53 minutter blev Quincy Antipas skudt af i højre side. Han fandt Edgar Babayan med en flad aflevering, der blot skulle sende bolden det sidste stykke over stregen.

Blot tre minutter efter lå bolden igen i nettet hos FC Nordsjælland. Et fabelagtigt angreb endte hos Edgar Babayan, der afsluttede fladt. Runar Runarsson halvklarede, men Björn Kopplin var hurtigt over riposten og sendte bolden i nettet til 3-0.

I det 66. minut blev føringen udbygget til 4-0. Igen var det en dødbold, der blev udslagsgivende. Quincy Antipas stod det rette sted efter et langt indkast og kunne nemt sende bolden i nettet.

Pål Kirkevold var ikke færdig med at true gæsternes mål. Efter godt sammenspil med Vito knaldede nordmanden bolden på overliggeren.

Minuttet efter var det Vito selv, der endte med at afslutte et fladt indlæg, men afslutningen træffede desværre kun sidenettet. Få minutter senere fik den lille midtbanespiller en endnu større chance alene i feltet, men den chance forspildte han også.

Flere mål blev det ikke til i en fortjent 4-0-sejr over holdet, der før runden lå på førstepladsen i Alka Superligaen.