You are here
Home > Nyheder >

Hobro hentede sæsonens første sejr på udebane mod Silkeborg

Hobro IK fik sæsonens første sejr på udebane, da de besejrede Silkeborg IF med 0-2 på JYSK Park. Begge scoringer faldt i starten af hver halvleg og var signeret af Pål Alexander Kirkevold.

4.979 tilskuere havde fundet vej til fodbold på JYSK Park, da Jørgen Daugbjerg Burchardt fløjtede det jyske opgør mellem Silkeborg IF og Hobro IK i gang kl. 20.15. Silkeborg, som inden opgøret havde fået fuld gevinst med fra begge kampe på den nye hjemmebane, gik ind til opgøret med stor selvtillid og med håbet om at fornøje hjemmepublikummet.

Det var dog Hobro, som startede kampen bedst. Først var det Pål Kirkevold, som testede Silkeborg-keeper Thomas Nørgaard med et hovedstød, og efterfølgende forsøgte Edgar Babayan sig fra distancen, men hans afslutning blev blokeret.

Den gode indledning blev belønnet efter syv minutter, da Pål Kirkevold og Edgar Babayan kombinerede sig gennem Silkeborgs venstre side. Quincy Antipas var først over indlægget fra Edgard Babayan og helflugtede bolden mod mål. Hans afslutning blev dog afværget, men Pål Kirkevold var hurtigst over returen og sendte returbolden op i nettaget uden chance for Thomas Nørgaard. 0-1 i Silkeborg!

Første Silkeborg-mulighed kom efter et frispark fra Robert Skov, men Jesper Rask var vågen og kunne nemt holde bolden. Efter scoringen bølgede spillet frem og tilbage. Hobro stod kompakt og var giftige på omstillinger.

Først efter 16 minutters spil, hvor en aktiv Edgar Babayan sendte en afslutning snært forbi fjerneste stolpe og dernæst efter et Hobro-hjørnespark, som Danny Olsen sendte tæt mod mål. Her lurede Jonas Damborg, og han var tæt ved at kunne heade Hobro yderligere foran.

Efter en halv times spil var Pål Kirkevold igen på spil. Hans afslutning fra kanten af feltet var tæt på at træffe Edgar Babayan, der kom glidende inde foran mål, men desværre nåede han ikke frem til bolden.

Silkeborg IF kom bedre med i løbet af halvlegen, og farligste Silkeborg-tilnærmelse opstod efter gode kombinationer i højresiden. Robert Skovs afslutning sneg sig dog lige udenom nærmeste stolpe. Derfor kunne Hobro-mandskabet gå til pause med en et-måls føring efter endnu en flot halvleg.

Thomas Thomasbergs mandskab kom godt ud fra pausen, og efter 49 minutter stjal Pål igen showet. Jesper Bøge blev sendt igennem i højre side, hvorfra han fandt Pål Kirkevold, som testede de nye målnets kvalitet ved at smaske bolden i kassen med en helflugter.

Selvom Silkeborg var efterladt med initiativet, så havde de svært ved at kombinere sig gennem en solid defensiv, som Hobro IK endnu engang havde fået stablet på benene.

Hobro fortsatte med at være farlige på omstillinger, og Pål Kirkevold var ude efter sit hattrick. Efter 59 minutter forsøgte han sig fra kanten af feltet, men han måtte se sin afslutning gå tæt forbi fjerneste opstander.

Hen mod kampens afslutning satsede Peter Sørensens tropper med et par offensive indskiftninger, og det gav et par chancer til hjemmeholdet. Farligst var de to Silkeborg-backs, der hver især kom frem til gode muligheder i Hobros straffesparks felt, men de formøblede begge chancerne ved at sparke bolden over Jesper Rasks mål. Til allersidst var indskiftede Sammy Skytte tættest på en scoring, da han headede forbi Hobro-målet. Derudover var der kun få gange tilløb til en reducering, men de var ikke i stand til at teste Jesper Rask i målet, som de formentlig havde håbet. Dette var i høj grad i kraft af et Hobro-kollektiv, der ikke gav meget plads i de farlige områder.

Hobro-mandskabet kunne således strække armene i vejret og fejre en to-måls sejr på JYSK Park. Dermed er Hobro ubesejret i fem kampe i streg og prikker samtidig hul på udebanebylden med første sejr på fremmed græs i sæsonen. Igen var der et stort fremmøde på udebaneafsnittet, og de kunne for anden kamp i træk tage fornøjede hjem med et rent bur og to mål af Pål Kirkevold.