You are here

Hobro fik en mavepuster på TREFOR Park

Odense Boldklub trak det længste strå i en begivenhedsfuld affære på TREFOR Park søndag eftermiddag. Hobro var i front, men måtte se sig besejret 3-1 til slut.

Med indmarch til den klassiske “Eye Of The Tiger” , var scenen sat til en vaskeægte herrefight på TREFOR Park i Odense. Vigtigheden af dagens kamp var til at tage og føle på, hvor hjemmeholdet fra det fynske desperat havde brug for en sejr, hvis de skulle gøre sig håb om at spille Superligabold i næste sæson.

Hobro overlevede OB-bombardementet i 1. halvleg
På en solbeskinnet grønsværn, var det Odense Boldklub, der lagde bedst fra land i H.C Andersens fødeby. De blåstribede lagde et solidt tryk på Hobro-defensiven fra første fløjt, hvor især målmand Jesper Rask kom på overarbejde i en hæsblæsende indledning. Her kunne Hobro-målmanden af flere omgange agere levende plankeværk inde på målstregen, hvor han med mirakuløse redninger holdte OB´s offensive duo, Emil Larsen og Rasmus Falk, fra fadet.

Det var altså en 1. halvleg, hvor Hobro-holdet i nærmest klassisk, afventende stil lod hjemmeholdet dominere kampen, hvilket lod til at passe Hobro ganske fint. Tilbagetrukket med en velorganiseret defensiv lod de OB styre tempoet i kampen, og lukrerede halvlegen igennem på de fejl, som OB lavede i opspillet.

Føringsmålet kom dog ikke efter en kontramulighed, men i stedet en dødbold, der endte i OB-målet. Her lykkedes det Martin Thomsen med et hårdt og velplaceret hjørnespark af presse Mads Toppel i OB-målet så meget, at han boksede bolden i eget net. Selvmålet faldt på et tørt sted for Hobro-holdet, der forinden scoringen havde store problemer med at dæmme op for OB-offensiven.

Stik imod spil og chancer stod Hobro-holdet pludseligt med en føring, der skulle forsvares. Denne mission blev noget mere kompliceret efter godt en halv times spil, da kantspilleren Martin Mikkelsen indkasserede sit andet gule kort, hvilket resulterede i et tidligt bad til den tidligere Fredericia- og AGF-spiller.

Med en mand i undertal skulle Hobro-spillerne for alvor til at finde arbejdshandskerne frem, hvis de 3 point skulle sikkert med hjem til Himmerland. Men knapt nok havde udeholdet reorganiseret sig, inden TREFOR Park kunne bryde ud i et jubelbrøl. Det var højrebacken Espen Ruud, der med et giftigt indlæg voldte anfører Justesen store problemer. Så store, at anføreren modvilligt sendte kuglen i eget net, og helt tragiskkomisk var han den eneste spiler på banen, der i 1. halvleg formåede at passere Rask i Hobro-målet.

To hurtigere scoringer knockoutede Hobro
Med en mand i undertal, havde trænerteamet med sikkerhed den store taktiktavle fremme i Hobro-omklædningen i pausen. Men starten på 2. halvleg blev et ubehageligt deja-vu for Hobro-spillerne. Akkurat som i første halvdel, blev de udsat for et massivt pres, hvor Jesper Rask måtte have de allerede godt bruge arbejdshandsker på igen. Her forhindrede han endnu en OB-scoring, hvor også Anders Egholm i en situation på målstregen måtte Hobro-målmanden til undsætning.

Hverken Rask, Egholm eller resten af Hobro-forsvaret kunne forhindre Lasse Kryger i at heade hjemmeholdet foran, hvor han dirigerede et indlæg fra kanten i mål. Hvis det ikke på forhånd lignede en svær opgave for Hobro, skulle det vise sig at blive det. De efterfølgende minutter efter scoringen skulle vise sig at tage pusten fra Hobro-holdet. Med en uforsætlig hånd på bolden, fik Jesper Bøge kampens dommer til at pege på pletten og dømme straffe. Hobro-spillerne appellerede, men dommer Lars Christoffersen var ikke i tvivl. Og alene med Jesper Rask kunne OB-spilleren Emil Larsen køligt bringe hjemmeholdet yderligere i front.

Det lignede nu en overlevelseskamp for Hobros vedkommende, men med indskiftningerne af Mads Jessen og Mathias Bersang Sørensen forsøgte man fra trænerteamets side at jagte et reducerende mål. Men selvom udeholdet fra Hobro på heroisk vis forsøgte at kæmpe sig tilbage i kampen, virkede det til, at hjemmeholdet fra Odense var i kontrol. Velbehersket kunne de føre bolden rundt i egne række, hvilket trættede et i forvejen udmattet Hobro-hold. Så til trods for, at anfører Mads Justesen viste vejen og tog lange løb i både forsvar og angreb,  kunne det ikke rokke OB fra føringspositionen, der udmøntede sig i 3 point til hjemmeholdet.

Tekst: Mark Arve / Foto: Erik Røgild