You are here
Home > Nyheder >

Gik i lære hos sig selv og fejrer nu 25-års jubilæum

Niels Rasmussen købte et malerfirma, så han kunne ansætte sig selv som lærling, og det kom der meget mere end bare et svendebrev ud af

I 1990érne var det, ligesom nu, ikke nemt at få en læreplads. Det måtte en ung 24-årig Niels Rasmussen sande på den hårde måde. Men, Niels, dengang som nu, er ikke typen, der giver let op.  Så da hans svigerfar, der også er maler, fortalte, at hans chef, malermester Preben Myrum i Hobro havde sat sit malerfirma til salg, ja så slog Niels Rasmussen til.

 • Når nu jeg ikke kunne finde en lærlingeplads andre steder, så kunne jeg vel ligeså godt blive lærling i min egen virksomhed, fortæller Niels Rasmussen.
Foto: TM&E-Air-view.dk

Bestemte over svigerfar

Til at starte med talte virksomheden kun 1,5 ansatte; svigerfar, der var eneste malersvend i firmaet og lærling/chef, Niels Rasmussen.

 • Jeg blev sat ind i kontorarbejdet og alle de andre driftspraktiske ting af forgængeren, og herefter var det bare ud over stepperne. Heldigvis gjorde jeg flittigt brug af mine netværk, og var aldrig bleg for at spørge andre til råds, når jeg ikke selv vidste bedre besked. Når jeg tænker over det, så var jeg vel egentlig ikke kun i lære som maler, jeg var også i lære som selvstændig, fortæller Niels Rasmussen.

Mangedobling af virksomhedens ansatte

Og lærepengene har været givet godt ud. Niels Rasmussen har i løbet af de sidste 25 år nemlig formået at vækste sin virksomhed, så den er gået fra sin oprindelige besætning på halvanden mand til 47 ansatte i 2017.

 • Det skyldes jo nok, at vi oplever en højkonjunktur for tiden, forklarer Niels Rasmussen beskedent, og fortsætter
 • Vi har oplevet både op og nedture i virksomheden. Vi mærkede også krisen kradse i 2008. Men, vi tog en kold tyrker og er atter oppe på hesten igen.

Opgaver i hele Skandinavien

Mens man før i tiden primært løste maleropgaver i Hobro og omegn, så sendes firmaets ansatte nu om dage både til Aarhus, Aalborg og i enkelte tilfælde til

Foto: TM&E-Air-view.dk

Sjælland for at svinge penslerne.

 • Vi har et godt samarbejde med blandt med en anden lokal Hobrovirksomhed, BM Byggeindustri, hvilket gør, at vi ofte får til opgave at male deres modulbyggerier rundt om i både Danmark, Norge og Sverige, fortæller Niels Rasmussen.

Men der køres stadig i stor stil ud til malerjobs i Hobro og resten af Himmerland. Og det gælder både store og små malerjobs. Hobro Malerfirma har blandt andet være med til at renovere Teaterbygningen i Hobro. En anden anderledes opgave var, da firmaet skulle male et plejehjem i Hadsund.

 • Udover at være maler var en af vore svende også kunstmaler, og han blev derfor sat til at udsmykke demensafdelingen på plejehjemmet med motiver og figurer, forklarer Niels Rasmussen.

Virksomhed med vokseværk

I de perioder hvor det er gået godt for virksomheden, har Niels Rasmussen og Hobro Malerfirma dygtigt udnyttet momentum til at opkøbe andre af Hobro og Himmerlands malerfirmaer og derved på ganske fredsommelig vis overtage deres markeder og kunder. I 2005 lagde man ud med at købe Malerfirmaet Telsing og senere, i henholdsvis 2014 og 2016 overtog man så Wibes Malerforretning i Rebild og Fjordens Malerfirma i Hobro.

 • Men spørger du mig, hvad der er den største milepæl i firmaets historie, så er det da min kone blev ansat på fuld tid virksomheden. At hun kunne blive ansat i en heltidsstilling til at styre kontor, løn og andre administrative opgaver var ligesom et tegn til os om, at nu var vi ved at lykkedes, forklarer Niels Rasmussen, og kommer i tanke om, en anden milepæl, som han gerne vil have med;
 • I 2015 blev min førstemand i firmaet, Henrik Vad, efteruddannet til konduktør, som er en projektlederuddannelse inden for malerfaget. Det har virkeligt været med til at hjælpe firmaet med at vokse, og Henrik sidder nu med sin egen afdeling i firmaet med egne ansatte og egne kunder.

Fokus på maling og pensel

Spørger man Niels Rasmussen, hvorfor Hobro Malerfirma har klaret sig så godt, tænker han ikke længe over svaret;

 • Vi holder os til det vi kan! Vi koncentrerer os udelukkende om malerarbejde. Vi høvler hverken gulve eller lægger tæpper. Og, så prøver vi så vidt muligt at honorere kundernes forventninger til det arbejde, vi udfører for dem. Nye kunder er interessante, men gamle kunder de skal for alt i verden fastholdes, ræsonnerer Niels Rasmussen.
Foto: TM&E-Air-view.dk

Faglighed i højsædet

Ifølge Niels Rasmussen er det derfor også næsten en selvfølge, at man i virksomheden prioriterer faglighed og evnen til at være på forkant med udviklingen højt.

 • Jeg er med årene blevet god til at afgive ansvar til mine ansatte, og det tror jeg er med til at øge både fagligheden i firmaet, samt give vores kunder et flot slutprodukt. Derudover sørger vi for altid at være opdaterede omkring, hvad der rører sig af nye produkter på markedet, forklarer Niels Rasmussen.

Lærlinge skal der være plads til

Lærlinge er der også tid til hos Hobro Malerfirma. Niels Rasmussen prøvede jo selv som ung forgæves at jage en læreplads, så han er meget opmærksom på, at der også er plads og tid til uddanne lærlinge i virksomheden.

 • Det kommer jo også både os og resten af branchen til gode senere, at vi bruger tid og energi nu på at gøre lærlinge til hæderlige malersvende.

Hobro Malerfirma fejrer sit 25-års jubilæum den 13. oktober på DS Arena. Her vil ansatte med familie, kunder og forretningsforbindelser fejre 25 års veludført arbejde og godt samarbejde med  god mad, drikke og musik.

HobroPortalen
Tekst på vej

Skriv et svar

Top