Foto: Valsgård Borgerforening

Fastelavn i Valsgård

Valsgård Borgerforening og Menighedsrådet havde igen i år slået sig sammen om at lave fastelavn for børn og voksne i Valsgård og omegn.

Arrangementet startede med en gudstjeneste kl. 14.00 af Jane Jelsbak, som virkelig forstod at fange børnene og skabe en god  stemning for omkring de ca. 110 fremmødte voksne og børn,  med  blandt andet fælles indmarch for børn i kirken og flot  rollespil af Jane og Anitta.

Arrangementet  fortsatte  efter  gudstjenesten i Valsgård forsamlingshus, hvor der var dækket og pyntet op til kaffe og kage. Herefter gik de 60 forventningsfulde børn  i gang med at slå katten af tønden, der var fyldt med slik  og  fint pyntet af børnehaven Myretuen. Der  blev slået igennem af store og små  fantasifulde udklædte børn, der var en trold, et fly, Pippi Langstrømpe, et dækket bord , Dark Wader, fodboldspiller, ridder, hekse og rigtig mange andre flotte udklædninger.

Hos de store børn  blev kattekongen Alfrida,  og  Rebekka  blev dronning. Hos de små blev kattekongen Lilli og dronning blev Mathilde  . Herefter blev de 4 bedst udklædte kårret, og  det blev Anton, Frederikke, Willum og Emil,  og de fik  alle  8 en præmie .

Der  var i år indkøbt en ekstra tønde, og den fik alle kvinderne mulighed for at slå ned, så der gik ikke mange sekunder, før der var kø til det, og her må siges, der blev slået igennem, tønden holdt kun ca. 5 minutter, inden  Sandie Damborg  slog den ned og fik  overrakt sin præmie,  som var en kop kaffe og en fastelavnsbolle. Mon ikke det skal tages op til revision, om det skal være et fast indslag,  at se kvinderne slå katten af tønden hvert år til fastelavn, dog med en kraftigere tønde.

Arrangementet må siges at være vellykket, udtaler Kim Jæger fra Borgerforeningen, og  fortæller samtidig  at arrangementet helt sikkert blive gentaget næste år, og at man håber og tror på  flere deltagere, og takker samtidig  alle de frivillige, der hjælper til, for uden dem ville det aldrig gå.  En speciel tak gives til Lis Døi Jensen, som var tovholder på  arrangementet.

Hvis der er nogle, der ikke er medlem af borgerforeningen, kan man stadig nå at melde sig ind og tilmelde sig  generalforsamlingen i forsamlingshuset Torsdag den 01-03-2018, hvor der traditionen tro bliver serveret flæskesteg og is .

Foto & Tekst: Valsgård Borgerforening

Leave a Reply