You are here
Home > Nyheder >

Danmarks reneste kommune rydder op

Søndag den 22. april trækker folk i Mariagerfjord Kommune i arbejdstøjet og rydder grøftekanter, kyster, natur og byer for det ildelugtende og skæmmende affald.

På søndag trækker frivillige i Mariagerfjord Kommune i arbejdstøjet for at fjerne affald, der er smidt på gader og veje og i naturen.

Med mottoet ‘Mariagerfjord – Danmarks reneste kommune’, er det en udfordring, der kræver mange hænder, at få indsamlet affald.

– Så er det godt, at rigtig mange byer, skoler, børnehaver og grundejerforeninger har meldt sig til indsamlingen om søndagen eller samler affald på et andet tidspunkt i foråret’, fortæller Inger Taylor, der er sekretær for Grønt Råd.

Inger Taylor fortæller, at selvom medlemmerne i Grønt Råd spænder bredt fra land- og skovbrug, over erhverv og turisme til landsbyer, naturorganisationer, stat og kommune, så står alle sammen om at få færre til at smide affald i naturen og flere til at hjælpe med at holde Mariagerfjord ren. Opfordringen fra Grønt Råd er derfor, at alle der kan, møder op og giver en hånd med, så det kan blive et smukt forår i i Mariagerfjord i 2018.

– Det handler om at være stolt over, hvor vi bor og tage ansvar for at holde vores hjemegn i god stand, fortæller Alan Phipps, der koordinerer affaldsindsamlingsdagen for Danmarks Naturfredningsforening i Mariagerfjord området.

Han oplyser, at der er indsamlingssteder fire steder i kommunen fra klokken tretten: Der er mødesteder ved Min Købmand i Arden, Det Røde Pakhus i Hobro, Parkeringspladsen på havnen i Mariager, og Dykkerklubben på Fiskerihavnen i Hadsund. Her kan interesserede møde op og få udleveret affaldsposer og andet materiale for at være med.

Udover Grønt Råd støtter Mariagerfjord Kommune op om initiativet ved at tilbyde 200 kr. til skoleklasser og børnehaver, der samler affald eller 300 kr. til foreninger, der arrangerer en indsamlingsdag – enten den 22. april eller på et andet tidspunkt.

– Det er en anerkendelse af, at frivillige gør en stor indsats, så arrangørerne har mulighed for at tilbyde en is eller sodavand til dem, der samler ind”, fortæller Poul Møller, der er afdelingsleder for Miljø i Mariagerfjord Kommune.

Grønt Råd består af repræsentanter for Landboforeningerne, Skovforeningen, Jægerforeningerne, Fjordhavnene, Danmark Naturfredningsforening, Friluftsrådet, Erhvervsfiskerne, Dansk Ornitologisk Forening, Turistorganisationen, Landdistriktsrådet, Naturstyrelsen og Mariagerfjord Kommune. Se mere om Grønt Råd på www.grontraad.dk

Tekst: Mariagerfjord Kommune / Foto: Johnny sørensen

HobroPortalen
Tekst på vej

Skriv et svar

Top