You are here
Home > Alarm 112 >

Mulig tyvebande på spil i Aars-området

Flere tilfælde af tyverier af især værktøj fra varebiler i Aars og omegn inden for kort tid får politiet til tro, at der er tale om en bande, der er på spil i kommunen. 

Sådan lyder vurderingen fra den ansvarlige efterforskningsleder ved Nordjyllands Politi, vicepolitiinspektør Anders Uhrskov.

”Vi mener, at der kan være tale om omrejsende udenlandske kriminelle, der i øjeblikket er aktive i området omkring Aars,” siger han.

Politiet opfordrer derfor borgerne i Aars og resten af Vesthimmerland til at være årvågne og straks melde ind til politiet på 114, hvis de ser noget mistænkeligt. Både personer de ikke kender – eller biler, de ikke har set før.

”Og man skal være opmærksom på, at de ikke nødvendigvis kører i udenlandske køretøjer. Vi har grund til at tro, at de bevæger sig rundt i danske biler,” forklarer vicepolitiinspektør Anders Uhrskov, der i øvrigt i næste åndedrag oplyser, at tyverierne foregår enten ved, at gerningsmændene knuser en siderude og får adgang til køretøjet, eller ved at de skærer hul i døren under låsen.

De fleste forhold er formentlig begået mellem 16. – 17. oktober 2018, og politiet kan mindst opregne 5 tilfælde tyverier fra varebiler i Aars.

”Og der kan komme flere til i de kommende dage i takt med, at folk kommer fra ferier og fridage,” tilføjer Anders Uhrskov.

Sådan er tyverierne foregået

Mellem 16. og 17. oktober gik det ud over en varebil parkeret på Solvænget, hvorfra der dog ikke blev stjålet noget; til gengæld fik to andre varebiler parkeret på samme vej i samme tidsrum også brudt deres sidedøre op, og fra den ene varebiler kunne man stjæle en større mængde værktøj, blandt andet slagboremaskine, skruemaskiner, rotationslaser og slagnøgle. Den anden blev rippet for batteriværktøj og kasser med el-materiale.

Mellem 16. og 17. oktober blev en varebil på Hans Egedes Vej brudt op – og igen blev der stjålet værktøj, herunder boremaskiner.

På Højtoften fik en varebil mellem 12. og 17. oktober knust sin siderude, hvorefter der blev stjålet Hilti elværktøj, bærbar og ipad.

GODE RÅD MOD TYVERI FRA VAREBIL
• Undgå at opbevare dyrt værktøj og udstyr i din varevogn

• Lad vær med at parkere på øde, mørke steder uden trafik

• Parker i en garage – eller et sted, hvor det er svært at komme til varevognens side- og bagdøre

• Sørg for, at man ikke kan kigge ind i varerummet udefra.

• Sørg for, at varerummet ikke kan åbnes fra førerkabinen

• Installer gerne særligt sikringsudstyr, fx vinduesgitre og sikkerhedslåse

• Mærk dit værktøj – synligt eller usynligt

• Sæt klistermærker (både på dansk og engelsk) på din bil, hvor der står, at værktøjet er mærket.

• Fortæl politiet, at du dit værktøj er mærket, hvis du udsættes for tyveri

• Og hav gerne en ajourført liste over dit værktøj med mærke, serienummer – tag eventuelt billeder af dit værktøj.

HobroPortalen
Tekst på vej
Top