BYGGETID: Foråret er det tidspunkt på året, hvor mange går i gang med renovering af huset, fx nyt tag eller et nyt køkken. Det materiale man køber ind skal opbevares forsvarligt, hvis forsikringen skal dække, lyder rådet fra GF Kronjylland (foto: Colourbox, GF-arkiv)

Pas på byggetyve

HUSPROJEKTER: Det er højsæson for husrenoveringer, vedligeholdelse og andre praktiske opgaver i, på og omkring huset. GF Forsikring i Kronjylland guider dig til at opbevare dine byggematerialer sikkert og undgå besøg af byggetyve.

– Det sker af og til, at byggematerialer og -tilbehør bliver stjålet fra garager, carporte og skure. De vedligeholdelsesprojekter, man er i gang med, bliver endnu mere sure at komme igennem, og et spændende byggeprojekt risikerer at blive sat på stand by, siger Anders Rask Pedersen fra GF Kronjylland..

Skjul dine byggematerialer
Selvom man aldrig kan sikre sig 100 pct. mod tyveri, er der nogle forholdsregler, man kan tage, som mindsker risikoen for at få besøg af ubudne gæster. 

Det handler om at gøre, hvad man kan for at forebygge tyveri. Fx kan det være en ide at dække byggematerialer til med presenninger, køre bilen hen foran de udsatte ting eller låne naboens carport til opbevaring. I det hele taget forsøge at sætte materialerne så langt ude af syne for forbipasserende som muligt, og her er det klart, at en stor parcelhusgrund giver bedre muligheder for at skjule materialet end et lille byhus.

Få styr forsikringen
Der er store forskelle på forsikringer og deres dækninger, når det kommer til byggematerialer. Det kundeejede GF Forsikring har fx en husforsikring med udvidet dækning, som dækker tyveri af udvalgte byggematerialer fra både carporten og skuret. Husforsikringen er kåret som “Bedst i test” af Forbrugerrådet Tænk.

Man bør tjekke, hvordan ens forsikring dækker tyveri, og eventuelt kontakter sit selskab, hvis man tvivl, om man har sikret sine byggematerialerne godt nok. Det kan være, at forsikringsselskabet vælger at notere på policen, at man er i gang med et større byggeprojekt.

– Jeg vil anbefale, at man som husejer får styr på sin forsikring og ved, hvordan man er dækket, hvis uheldet skulle være ude, men også at man lige overvejer, hvor man opbevarer byggematerialer, så man forebygger tyveri, slutter Anders Rask Pedersen fra GF Kronjylland, der har kontor i Randers. 

***
Råd fra forsikringen: Tjek huset for revner 
Som husejer har man pligt til at vedligeholde dit hus. Med lune temperaturer er det en god ide at tage en runde om huset for at se, om vinteren har sat sine spor. Det gælder fx revner, løst puds og sætningsskader, som man skal have udbedret i en fart, hvis de er opstået pludseligt og er store. Sætningsskader er nemlig ikke dækket af husforsikringen, lyder det fra GF Forsikring i Kronjylland.

Man kan hente konkrete råd om revner i huset på hjemmesiden: www.gfforsikring.dk

Billedetekst: BYGGETID: Foråret er det tidspunkt på året, hvor mange går i gang med renovering af huset, fx nyt tag eller et nyt køkken. Det materiale man køber ind skal opbevares forsvarligt, hvis forsikringen skal dække, lyder rådet fra GF Kronjylland (foto: Colourbox, GF-arkiv)